МОР ЗА БЪЛГАРИНА! Ток, парно и вода скачат до 70% при режима на Радев

ЧАС ПИК

МОР ЗА БЪЛГАРИНА! Ток, парно и вода скачат до 70% при режима на Радев

274454
на 09.06.2021
МОР ЗА БЪЛГАРИНА! Ток, парно и вода скачат до 70% при режима на Радев
Автор:   ПИК

Само за месец, откакто служебното правителство на Румен Радев е на власт, освен незаконни уволнения, репресии и чистки в институциите, назначените от президента министри забъркаха и социална афера. Този път липсата на всякакъв опит и капацитет да управляват държавата са на път да бръкнат в джоба на българския гражданин.

препоръчано

Става дума за истинска криза с шоково поскъпване на услугите за всяко домакинство в цялата страна. Скандалът предстои още на 1 юли с готвеното сериозно увеличение на тока, парното и топлата вода. На фона на заявките на компаниите и КЕВР за невиждан в последните години ръст на цените, министрите на Румен Радев бездействат и не са в състояние ефективно да преговарят и регулират пазара.

Самият Радев неведнъж е нападал правителството на Бойко Борисов за "ширещата се бедност" и невъзможността на хората да живеят нормално. Интересно как тогава ще обясни, че именно по време на неговото служебно правителство сметките за ток, парно и топла вода могат да скочат драстично.

Според омбудсмана Диана Ковачева на места готвените увеличения стигат до 70%. 

По време на общественото обсъждане, организирано от регулатора, омбудсманът заяви: „Възразявам категорично срещу повишаването на цените на топлинната енергия от 1 юли 2021 г. Вече имах възможност публично да възразя на подадените от топлофикационните дружества искания за значителни увеличения, като при някои надвишаваха 70%. Смятам, че такъв ръст на цените не съответства на чл. 2, ал. 2 от Закона за енергетиката, съгласно който трябва да бъдат защитени интересите на потребителите по един адекватен начин.“

Общественият защитник поиска и ревизиране на Наредба № 5 за регулиране на цените на топлинната енергия, която предвижда едногодишна промяна в цените.

Така например, за да топли радиаторът, сметките за едно домакинство ще скочат с 14% средно за страната. От страницата на КЕВР става ясно, че сметките за ток също ще бъдат увеличени. Като се добави и ръста на топлата вода, излиза, че разходите на семействата за топло и светло ще скочат осезаемо. 

Реакция от страна на служебното правителство, назначено и управлявано еднолично от Румен Радев, все още няма. Самият той мълчи по темата, като в същото време чистката в институциите и инсталирането на лица със съмнителна репутация, но лоялни до новия режим, продължава. Народа - кучета го яли.

Сподели:
Бомба x
Знаци, че вашата душа е стара Знаци, че вашата душа е стара
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 134
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това