МОСАД разби шпионска мрежа на Иран в Африка

Африка

МОСАД разби шпионска мрежа на Иран в Африка

4734
на 08.11.2021
МОСАД разби шпионска мрежа на Иран в Африка
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Израелската разузнавателна служба МОСАД предотврати подготвяни от Иран атентати, насочени срещу граждани и институции на еврейската държава, предаде нюзру.

препоръчано

"При операции в Гана, Сенегал и Танзания бяха арестувани петима души, вербувани от разузнавателна служа на Ислямската република. Задържаните са планирали да нападнат израелски туристи по време на сафари в Танзания и да взривят бомби в израелски бизнесцентрове в Гана и Сенегал. Петимата ирански агенти са преминали през тренировъчен лагер в Ливан", допълни медията.

свързани новини

"До задържането на агентите на Ислямската република се е стигнало след като съответствените органи в африканските страни са получили оперативна информация от Израел", добави "Нюзру", предава БТА.

"През февруари тази година се появи информация, че агенти на Техеран република са планирали атаки срещу посолството на Обединените арабски емирства в Етиопия и следели служители в дипломатически мисии нао САЩ и Израел в столицата на африканската страна Адис Абеба. Тогава бяха арестанти 15 души. Ислямската република отрече 15-те задържани да са работели за нейна специална служба", посочи още медията.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 26 юни - Близнаците да отложат взимането на важни решения, добри финансови постъпления за Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 26 юни - Близнаците да отложат взимането на важни решения, добри финансови постъпления за Стрелците
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Сарафов се скъса да хвали и да благодари на американското посолство и ФБР. Кенет Мертен: Даваме 5 млн. долара за информация за Ружа Игнатова (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Сарафов се скъса да хвали и да благодари на американското посолство и ФБР. Кенет Мертен: Даваме 5 млн. долара за информация за Ружа Игнатова (ВИДЕО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК