МОСВ: Невъзможно е данните от автоматичните измервателни станции да бъдат манипулирани

Животът днес

МОСВ: Невъзможно е данните от автоматичните измервателни станции да бъдат манипулирани

5726
преди 5 часа
МОСВ: Невъзможно е данните от автоматичните измервателни станции да бъдат манипулирани
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

От 2021 г. до момента Националната система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух не отчита превишение на средногодишните норми на фини прахови частици на национално ниво. Това заяви заместник-министърът на околната среда и водите Ренета Колева и опроверга твърденията на екологични организации, че данните за чистотата на въздуха са некоректни. 

МОСВ отрече да предоставя на ЕС некоректни данни за чистотата на въздуха у нас
Заместник-министър Ренета Колева отчете, че през 2023 година положителната тенденция се запазва, като само в един пункт за мониторинг на качеството на атмосферния въздух не е постигнато пълно съответствие.

препоръчано

Миналата седмица адвокат Димитър Площаков, както и екологични организации, алармираха, че всъщност станциите за измерване на Министерството на околната среда и водите не са разположени на местата, на които трябва да се мери, и не изпращат коректни данни, включително и за европейския мониторинг.

Данните за чистотата на въздуха трябва да бъдат коректно взети от правилните места
Ренета Колева опроверга тези твърдения:

"Невъзможно е данните, получени от апаратурата на автоматичните измервателни станции, да бъдат манипулирани. Данните се съхраняват в криптиран вид в локална база данни. 

Прехвърлят се чрез защитена преносна среда чрез използване на криптиран вид протокол и се прехвърлят на централно ниво.

След постъпването на данните в националната база данни те се докладват в реално време на Европейската агенция по околна среда и към обществеността чрез системата за информиране на населението, достъпна на страниците на Изпълнителна агенция околна среда", каза заместник-министърът. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 16 октомври: Пари за Лъва, секс за Близнаците и Рака САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 16 октомври: Пари за Лъва, секс за Близнаците и Рака
ПИК TV x
Проф. Антоанета Христова с убийствена прогноза пред ПИК TV: Преговорите за правителство ще се влачат дълго. Ще има редовен кабинет, ако... (ВИДЕО) Проф. Антоанета Христова с убийствена прогноза пред ПИК TV: Преговорите за правителство ще се влачат дълго. Ще има редовен кабинет, ако... (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК