Москва заплаши с „твърд отговор“ заради украинското настъпление в Курска област

Европа

Москва заплаши с „твърд отговор“ заради украинското настъпление в Курска област

40110
на 11.08.2024
Москва заплаши с „твърд отговор“ заради украинското настъпление в Курска област
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Москва заплаши, че армията ѝ ще нанесе „твърд отговор“ на украинското настъпление, продължаващо вече шести ден на руска територия.

препоръчано

Володимир Зеленски призна за първи път директно за акцията и заяви, че целта е оказване на натиск срещу противника.

Руският комисар по човешките права призова ООН да осъди действията на Киев в Курска област.

Там и в съседните Брянска и Белгородска области продължава обявената вчера от Москва „антитерористична операция“.

Руската армия твърди, че е успяла да спре настъплението на украинските войски на няколко места в западната част на Курска област, на 30 километра навътре от границата.

Губернаторът на областта нареди ускоряване на евакуацията.

Москва съобщава, че тази нощ е свалила 32 украински дрона и 4 балистични ракети. Паднали отломки от една от тях са ранили 13 души в град Курск.

В същото време Украйна съобщава за свалени 53 руски дрона и 4 ракети на различни места в страната.

Отломки от една от тях отнеха живота на 35-годишен мъж и на 4-годишния му син в Киев. В отговор президентът Зеленски призова съюзниците си да разрешат удари със западни оръжия по вътрешността на Русия.

„Днес получих сведения от главнокомандващия въоръжените сили Сирски за фронта и за действията ни за изтласкване на войната на територията на агресора. Украйна доказва, че може да възстанови справедливостта и да осигури нужния натиск срещу агресора“, коментира украинският президент.

А Беларус привика украинския шарже д'афер в Минск в знак на протест срещу дронове, летящи към Русия и нарушили въздушното й пространство. Президентът Лукашенко изпрати танкове и военни за подсилване на границата с Украйна. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 31
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК