Москва засили защитата на Курската АЕЦ, в областта е обявено извънредно положение

Европа

Москва засили защитата на Курската АЕЦ, в областта е обявено извънредно положение

16509
на 07.08.2024
Москва засили защитата на Курската АЕЦ, в областта е обявено извънредно положение
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Руската национална гвардия съобщи, че е била засилена защитата на Курската ядрена централа, предадоха ДПА и БТА. Мярката е взета заради нахлуването на украински сили в руския граничен район.

препоръчано

Допълнителни сили са били разгърнати в областта, за да предотвратят саботажни действия. Разузнавателни части са пратени както в Курска, така и в Белгородска област, допълва още гвардията.

Курската ядрена централа има четири реактора. Тя се намира на около 60 километра от границата с Украйна.

Украински военни, подкрепени от танкове и артилерия, нахлуха през границата на руска територия от украинската Сумска област вчера, посочва ДПА.

Според непотвърдени информации те са напреднали на около 15 километра по посока на ядрената централа.

Извънредно положение е въведено в руската Курска област, обяви междувременно областният губернатор Алексей Смирнов в Телеграм.

"Оперативната ситуация остава трудна в граничните зони. За да елиминиране последствията от влизането на вражески сили, реших да обявя извънредно положение", написа Смирнов.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува (НА ЖИВО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК