Москва: Планът за победа на Зеленски тласка НАТО към директен конфликт с Русия

Европа

Москва: Планът за победа на Зеленски тласка НАТО към директен конфликт с Русия

10152
преди 5 часа
Москва: Планът за победа на Зеленски тласка НАТО към директен конфликт с Русия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Планът за победа на украинския президент Володимир Зеленски тласка НАТО към директен конфликт с Русия, каза днес говорителката на руското Министерство на външните работи Мария Захарова, цитирана от Ройтерс.

препоръчано

Тя каза, че планът, представен по-рано днес пред украинския парламент ще доведе до "бедствие за украинския народ".

В речта си, в която Зеленски представи плана за победа, той призова съюзниците на Украйна да предприемат спешни стъпки за подкрепа на Киев в несигурен момент, в опит да бъде сложен край на войната с Русия следващата година.

Кремъл каза, че е твърде рано да се коментира в детайли плана, но Киев трябва "да гледа по-трезво" и да осъзнае безполезността на политиките, които преследва.

В плана си за победа, който украинският президент днес представи пред Върховната рада се предлага Украйна да получи безусловна покана да се присъедини към НАТО, както и да получи допълнително въоръжаване и подсилване на отбранителната си индустрия от Запада. В замяна Киев предложи на територията му да бъде разположен "неядрен стратегически пакет за възпиране", който да бъде достатъчен да защити Украйна от всяка военна заплаха от страна на Русия", както и да подпише споразумение със САЩ, ЕС и други съюзници, което да позволи съвместни инвестиции за използване на полезните изкопаеми на страната, отбелязва БТА.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 16 октомври: Пари за Лъва, секс за Близнаците и Рака САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 16 октомври: Пари за Лъва, секс за Близнаците и Рака
ПИК TV x
Проф. Антоанета Христова с убийствена прогноза пред ПИК TV: Преговорите за правителство ще се влачат дълго. Ще има редовен кабинет, ако... (ВИДЕО) Проф. Антоанета Христова с убийствена прогноза пред ПИК TV: Преговорите за правителство ще се влачат дълго. Ще има редовен кабинет, ако... (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК