Московски инспектира строителството на жп линията Септември - Пловдив

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Московски инспектира строителството на жп линията Септември - Пловдив

4150
на 17.04.2015
Московски инспектира строителството на жп линията Септември - Пловдив
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

До края на месец юни ще бъде завършена тяговата подстанция в град Прослав, която е част от проекта за модернизация на железопътен участък Септември – Пловдив. Това потвърдиха изпълнителите по време на среща на място с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

препоръчано

Министърът продължава и днес инспекциите на железопътни проекти, които се изграждат с евросредства, съобщиха от МТИТС. Московски провери строителните дейности по цялото направление на проекта. Той посети жп гарите Кадиево, Огняново и Пазарджик, както и прилежащата им железопътна инфраструктура.

Министърът изиска от изпълнителите пълна мобилизация по време на активния строителен сезон и бе категоричен, че няма да толерира закъснения в сроковете или некачествено изпълнение. В рамките на проверката Ивайло Московски посети още жп гарите Казичене и Подуяне, където в момента се изграждат GSM-R кулите. Те са част от изграждащата се, в рамките на същия проект, телекомуникационна мрежа. Ивайло Московски инспектира терена в близост до жп гара Тодор Каблешков, където предстои да стартира строителството на Интермодален терминал Пловдив.

По време на срещата с ръководителя на проекта, министърът се ангажира да окаже съдействие за по-бързо издаване на необходимите разрешителни. Веднага след получаването им ще започне реалното строителство на терминала. Проект "Модернизация на железопътен участък Септември – Пловдив, част от Транс-европейската железопътна мрежа" е на обща стойност над 630 млн. лева. Той се финансира от Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г. и е разделен на четири позиции. Позиция 1, която обхваща трасето Септември – Пазарджик е завършена на 40%.

Напредъкът по позиция 2 Пазарджик – Стамболийски е 28%, а лот 3 Стамболийски – Пловдив е изграден на 58%. Изпълнението на Лот 4, който включва изграждане на системи за сигнализация в участъка от Септември до Пловдив и телекомуникационни системи по трасето от Пловдив до София, е 47%. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 32
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК