Мотошествие и концерт в подкрепа на донорството и трансплантациите стягат в София

Животът днес

Мотошествие и концерт в подкрепа на донорството и трансплантациите стягат в София

7802
преди 6 часа
Мотошествие и концерт в подкрепа на донорството и трансплантациите стягат в София
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Мотошествие и концерт в подкрепа на донорството и трансплантациите ще се проведе в София днес. Изпълнителна агенция "Медицински надзор“, съвместно с 36 мотоклуба и фондация "Искам бебе“, организират мотошествие и концерт на площад "Народно събрание“ в подкрепа на донорството и трансплантациите и под надслов "Да! на живота“.

препоръчано

Събитието ще стартира с мотошествие, с което ще бъде закрит мотосезон 2024 от софийските мотоклубове в подкрепа на донорството и трансплантациите. Шествието ще тръгне в 09:00 часа от сградата на НИМ. Ще премине през бул. "България" и Орлов мост и ще стигне до площад ,,Народно събрание’’.

В 12:00 часа ще бъде даден старт на официалната част на събитието. Водосвет за здраве ще отслужи Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний. Изпълнителният директор на ИА "Медицински надзор“ Иванка Динева ще връчи специални благодарствени плакети на медици, официални лица и хора, които подкрепят каузата. 

Водещи на събитието ще са "Тройка на разсъмване“, начело с Милена Златкова. Васко Кръпката, групите "Акцент“ и "Конкурент“ ще се погрижат за музикалната програма и доброто настроение на всички гости на събитието. В 17:00 часа всички участници ще тръгнат с мотошествие по бул. "Цариградско шосе“.

Събитието се осъществява с безвъзмездната подкрепа на Министерство на здравеопазването, Св. Синод, ресорните комисии на Народното събрание - "Здравеопазване“ и Комисията по демографската политика, децата и семейството, БЧК, фондациите "Пулс“, "Благотворителност и милосърдие“, "Движение на българските майки както и на "Да дарим усмивка“ на София Райдърс. 

Целта е да се повиши осведомеността за значението на донорството на органи за спасяване и подобряване на живота на нуждаещите се пациенти, за които трансплантацията е единствен шанс за живот. От агенцията напомнят, че един човек, изпаднал в мозъчна смърт, може да спаси до 8 човешки живота чрез органно донорство и да подобри живота на до 100 души чрез донорство на тъкани.

У нас трансплантация на орган очакват 836 граждани. 770 са нуждаещите се от трансплантация на бъбрек, 22 очакват сърдечна трансплантация, 19 пациенти се нуждаят от трансплантация на черен дроб, а 10 - от трансплантация на бял дроб.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - за Телците денят е благоприятен за създаване на семейство, за Лъвовете - за въздържане от изневери САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - за Телците денят е благоприятен за създаване на семейство, за Лъвовете - за въздържане от изневери
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ! Доктор завъртя главата на Борисов! Лидерът на ГЕРБ му предложи да помогне за съставянето на нова сглобка (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ! Доктор завъртя главата на Борисов! Лидерът на ГЕРБ му предложи да помогне за съставянето на нова сглобка (ВИДЕО)
ново
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК