Вход
София
Времето в София 24 o C

МОЩЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ КАЛПАКЧИЕВ: Бащата на убития Андрей Монов повежда Марш за справедливост - стотици българи искат оставката на съдията, пуснал предсрочно убиеца Полфрмийман - (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

МОЩЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ КАЛПАКЧИЕВ: Бащата на убития Андрей Монов повежда Марш за справедливост - стотици българи искат оставката на съдията, пуснал предсрочно убиеца Полфрмийман - (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

на 26.09.2019
82495
38
МОЩЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ КАЛПАКЧИЕВ: Бащата на убития Андрей Монов повежда Марш за справедливост - стотици българи искат оставката на съдията, пуснал предсрочно убиеца Полфрмийман - (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
Автор: ПИК
26.09.2019
38
82495

Стотици граждани, интелектуалци, журналисти се стекоха на днешния Марш за справедливост срещу съдиите, които освободиха убиеца на студента Андрей Монов, който стартира на пилоните пред НДК в 18 часа. 

Българите бяха призовани да дойдат и поискат оставката на съдите Калин Калпакчиев и Весислава Иванчева лично от Христо Монов, баща на убития студент. На митинга до опечаления родител ще застанат и приятелите на Андрей.

На Марша за справедливост е издигната импровизирана сцена, от която говорят възмутените от скандалното решение на Калпакчиевия съд, освободил скандално 6,5 години предсрочно екзекутора Джок Полфрийман чрез магистратски врътки и измислени мотиви на соросоидното НПО - Български хелзински комитет.

На пилоните на НДК се събират и подписи на български граждани за оставката на Калпакчиев и колежката му Весислава Иванова. Подписката ще бъде внесена във Висшия съдебен съвет.

От НДК шествието тръгва по "Витошка" и ще свърши до Съдебната палата, където е лобното място на Андрей Монов.

Организаторите предупреждават, че на протеста няма да се издигат политически лозунги и да се толерира пропаганда на политически партии, но са добре дошли всички политици, които надпартийно защитават човешкия живот, справедливостта и законността.

Съдия Калпакчиев празнува рожден ден. Граждани излизат на протест за оставката му пред НДК

Съдия Калпакчиев празнува рожден ден. Граждани излизат на протест за оставката му пред НДК

Днес съдия Калин Калпакчиев има рожден ден. Да е жив и...

на 26.09.2019

"Нека покажем, че сме преди всичко нормални хора. Нека поне се обединим като българи. Онова, което се случи, бе истинска провокация към нормите за справедливост и законност, такива, каквито ги познаваме", зоват организаторите.

Аз съм приятелка на семейството на Андрей Монов. На 19 септември трима съдии, начело с Калин калпакчиев забиха повторно нож в сърцето на Андрей Монов, в сърцето на майка му и баща му, на близките му, на приятелите му, забиха го в сърцето на правосъдието, на чувството ни за справедливост и чест. Знаете кой подкрепя тези хора, които са подстрекавани от БХК, връчвал два пъти награда, получена от Адолф Хитлер. Два пъти я получава и Калин Калпакчиев. БХК е финансиран от "Америка за България" и подкрепяна от клакьори, обяви на микрофона журналистката от ПИК Ива Николова. 

Този свят не е за глобалистите, този свят е на патриотите. Това го казва Америка с устата на смоя президент. Г-н Тръмп, разкарайте тези боклуци от тук, призова журналистката от трибуната. 

За българина няма нищо по-свято от детето. Като жена и майка казвам поклон пред паметта на Андрей Монов и нека изметем този боклук оттук, каза Николова и даде думата на бащата на убития студент.

Сестри и братя, този площад се вижда от гроба на Андрей, но там са само костите, духът му е в нас. Ние сме успели да запазим държавата, независимостта и гордостта си. На това беше посегнато и се посяга от едни, които искат да владеят целия свят с идеите на либерализма. Но, кажете на тези хора, че не сте родител 1 и 2, а сте мама и татко, кажете им, че не искате емигранти и те ще ви кажат, че вие сте срещу евроатлантически ценности. Тези хора мчогат да разделят, но днес те събират - виждам хора от целия политически спектър. Господа, соросоиди, успяхте да ни обедините в името на Майка България. Ако няма справедливост, е заплашена националната ни идентичност. Ето защо, вън от съдебната система на онези, които опозориха нашата държава, каза бащата на убития студент Христо Монов. 

Как се е променил Полфрмийман, само по брадата се е променил. Ние искаме нашите деца да ходят спокойно по пътищата и да не са застрашени от такива психопати. Винаги ще има такива, но нека протестираме срещу тях. Затова сме тук на този дъжд - искаме правда, искаме да се докаже защо се случи това нещо и искаме убиецът да се върне там, където му е мястото, коментира близък на семейството на Монов. 

Нека този дъжд го приемем, че отмива поне малко от срама. Но нека отменим протеста, предложи Христо Монов, но пристигналите на шествието отказаха. 

Адвокатка взе думата и обяви, че при дело в САС ответната страна е представила пдоказателство за подкуп от страна на съдийския състав. 

Проф. Ваня Добрева обяви, че на мястото трябва да са всички и всички трябва да защитят човешкия живот. Какво се оказва от решението на съда - пускат един човек, който все едно е извършил дребна кражба и че едва ли не това е форма на героизъм. В друга държава обществото ще реагира по един много по-тежък начин. Независимо от лошото време смятам, че сме длъжни да поискаме сметка защо един убиец на българин така леко се отъврава от правосъдието. Вярно ли е, че зад Полфрийман стои БХК и че бащата на убиеца е заможен човек в Австралия, попита тя. Аз съм литератор и в литературата се казва, че престъплението изисква наказание и най-голямата ценност е човешкият живот, отсече тя.

Професорката даде пример: Ако един австралиец посегне на американски гражданин, ще последва нещо много по-тежко. Става въпрос за български гражданин и решението трябва да бъде преразгледано. Поздравявам главния прокурор за призива делото да се възобнови, коментира Добрева. И допълни, че съдът трябва да чуе гласът на обществото.

Сред шестващите е бившият депутат от БСП Славчо Велков и бившият депутат от НФСБ Димитър Байрактаров, политици, университетски преподаватели, обикновени хора. Въпреки дъжда, шествието потегли по бул. "Витоша" и стигна до Съдебната палата и лобното място, където е убит студента Андрей Монов. Участниците в марша за справедливост палят свещи пред Съдебната палата в памет на убитото момче.

Андрей Монов беше много добър човек, страхотен човек, но ние сме кофти материал, слабо протестираме, каза близка на убития студент.

Правосъдната ни система е гнила, тя унищожава държавата, каза протестиращ пред камерата на ПИК TV.

 СНИМКИ: СТЕФАН СТЕФАНОВ

Сподели:
Напиши коментар »
(39)
1
Нали Полфрийман каза че някакви нападнали двама роми и той се опитал да ги защити и извадил ножа ...а номер 1 говори за бездомник ..на кой да ВЕРВАМЕ бе джанъм !
2
Г-н Цветанов да си подаде оставка и от апартамента си с пазарна цена 1,5 млн. лв., г-жа Цачева също да подаде оставка от апартаменти си с пазарна цена 1 млн. лв., г-н Пламен Георгиев и той да подаде оставка от тризонета си с пазарна цена 360 000 евро, да си стягат тримата бохчите и да се запътват за излежаване, кой по 20 г., кой по 30 г., кой по 40 г. затвор, съгласно високия морален стандарт на ГЕРБ, приложен към Десислава Иванчева - 20 г. затвор за 187 000 евро поискан, но неполучен подкуп. (Да припомним, че г-н Цветанов влезе в политиката само с един чифт скъсани милиционерски чорапи, а г-жа Цачева, преди да постъпи в ГЕРБ, беше гола като мотика от ТКЗС-то на родното си село Драгана, общ. Угърчин.)
3
отговор на коментар
Драгалевските комуняци винаги споделят версията на престъпниците-Иванчева,Цветан Василев,Прокопиев и т.н.
4
„Сидеров, ти помниш ли книжарницата на Магурата през 1986 г.?! Помниш ли, че те арестувах с белязани пари за рекет и откраднати фотообективи, бе?! И делото отиде по подсъдност за изнудването в 3-о РПУ. Но някой от ДС пое случая. И „случайно” се размина без дело.” (https://offnews.bg/nashite-avtori/iz-delnitcite-na-edin-lud-15-19-oktomvri-690446.html)
5
Да! И на 23 при изслушването отново като Калпакчиев каже кой му се е обадил лично, за да заобиколи закона..., ще стане интересно! Ще се сетите за камерите
6
Лая Костинбродска, също се е обадила на съдиите, и вицето Идиотова, без чийто подпис няма помилване, да освободят Пол Фрийман, както на времето освободи и си плати, сводника и изнасилвача Ванко-1, защото и трябват пари за изборите. Иначе, как щерка и ще обикаля топ дестинациите на света, ако не са кървавите пари от убиеца, на нашето момче. .......................................................................................................................... Защо Лая Костинбродска която е завършила московски курс за брантия, с профил на шафрантия и със специалност, как да ближе сладоледа на дърт партиен член от политбюро, ще замени заплати от 8000лв. с три пъти по малка, и куп държавни привилегии, като на активен борец, ако не се кани да краде, какво друго! Да не би и нея да я изнудва с някакви снимки, от тъмното и минало, като годеницата на кандидата за кмет Вибратор, от Смучи България. Защото до последно казваше и се кълнеше, че няма да се кандидатира, и че проблемите на хората, са новото и амплоа, както и борбата с монополите, и хоп в дълбокото в услуга на червените олигарси и червената мафия и на същите тия монополи, а хората кучета ги яли. Също да попитам, какви постове е избрала за мъжа си, както и за мафиотите братя Галеви и контрабандиста Фози. Защо не ги е поканила в инициативния си комитет тях, и Мишо Шамара, с когото митингуваше за да даде шанс на Олегарски. Какви постове е предвидела за Пеевски, когото посочи за шеф на ДАНС, и за Дудука с когото организираха Костинбродския преврат. И не на последно място питам сестра Галевца, Какъв пост е подготвила, за търговеца на наркотици сводника мангал рапъра Ванко - 1, за когото измисли специален закон, с който го освободи предсрочно от затвора. За чалгарката Анелия, Криско, за човека на Иванчева хваната с подкуп, Вапцаров, както и за червените олигарси бр. Динев няма да питам. Няма да питам и за за легиона от олигарси и мафиоти с които си е имала работа, защото няма да ми стигне един живот. Ето това ви предлага червената латерна, управлението с марката на братя Галеви. Затова не вярвам, че ние софиянци ще изберем една проскубана червена коткудякаща кокошка, пред един трудолюбив и доказал се кмет. Кон за червена кокошка, няма как да стане...
7
СВОБОДА ЗА УБИЙЦИТЕ! ДА ЛЕЖАТ НЕ ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕ ГОДИНИ, УСЛОВНО.
8
300 000 хиляди събраха ли се или са повече ?
9
300 000 хиляди събраха ли се или са повече ?
10
До номер 7 АТИЛЯКА- ЕЙ ПАЗАРДЖИШКО МУТИРАЛО ОБЛАДАВАНО ГOВEДO КАК МОЖЕ ДА ПИШЕШ ТАКИВА ТЪПОТИИ ЗА УБИТО МЛАДО МОМЧЕ И ДА ЗЛОРАДСТВАШ? ЕТО НАПРИМЕР АЗ ЩЕ ДИЙДА В ПАЗАРДЖИШКАТА РОМСКА МАХАЛА ,ЩЕ ТИ ИЗВАДЯ ВЪТРЕШНОСТИТЕ И НИКОЙ НЯМА ДА СИ МРЪДНЕ ПРЪСТТА ЗА НЕНУЖЕН ДЕГЕНЕРАТ КАТО ТЕБЕ! ЖИВОТА НА ЕДНО БЕЗДОМНО ПСЕ СТРУВА ПОВЕЧЕ ИТ ТВОЕТО ЖАЛКО И БЕЗРАДОСТНО СЪЩЕСТВУВАНЕ! КАПИШ
11
PARAZITA ДПС УБИВА ВСЕКИ-ДАЖЕ И 4ИК НОРИС -9- ДАН ОТ КОРЕЯ
12
стотици ли... ох
13
Протестиращите за справедливост забравиха ли катастрофата и пострадалите от пияният Руснак Максим Стависки ? Ако сте забравили използвайте интернет за да си припомните . Какво свърши пияндето и как го осъди държавата . Къде е сега ? Кои са жертвите ? Кои са инвалиди ? Плати ли кръвнина ? лежа ли в затвор ? Справедливо ли бе осъден или оправдан ? Или си мълчите защото е руснак а Полфрийман не е .Справедливостта има ли националност ? бащата на жертвата Монев иска да започне политическа кариера или нещо друго ?
14
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
15
ПИЯНИЯ РУСНАК МАКСИМ СТАВИСКИ УБИ ДВАМА И СЪДЪТ ГО ПУСНА УСЛОВНО, ЗАЩОТО Е РУСНАК, А АВСТРАЛИЕЦА В САМОЗАЩИТА, СЛУЧАЙНО НАМЕРИЛ В КОФА ЗА БОКЛУК НОЖЧЕ И БОЦНАЛ ДВАМА ОТ 16-ТЕ СИ НАПАДАТЕЛИ, ЛЕЖАЛ 12 ГОДИНИ ЗАЩОТО НЕ Е РУСНАК. СИНЧЕТО НА БСП АКТИВИСТ ОТ ПЕРНИК ЗАКЛА ДВАМА ХОКЕИСТИ И ГО ПУСНАХА ДА ИЗБЯГА? ЛИЧНО КИРО КОНТРАБАНДИСТА ГО ИЗВЕДЕ ПРЕЗ ГРАНИЦАТА!
16
БУРЯТА ПОПРЕЧИ НА ХОРАТА ДА СЕ СЪБЕРАТ, НО В СЪРЦАТА ИМ СЕ НАДИГА УРАГАН, КОЙТО ЩЕ ПОМЕТЕ ПРОДАЖНИТЕ СОРОСОИДИ ДО ПОЛИТИЧЕСКОТО ДЪНО
17
Протестиращите срещу освобождаването на убиеца от подкупните български съдии са на улицата под дъжда. А платените соросоиди се кефят от кръчми и кафенета и пускат срамни , унизителни хули срещу родителите и близките на убитото момче и в защита на УБИЕЦА! Долни мръсници, на този свят всичко се връща и удря там където боли най-силно! Рано е да тържествувате , мерзавци! Български съдии, имате ли грам чувство за справедливост или пачките са по-важни ! Не напразно съдиите са първенци по корупция в България! А уж сте призвани да се борите за правда? Отдавна сте скарани с правдата и справедливостта !
18
изпражнения и бацили изсрани от безродни уродски майки като 5,6,13,15,16,19 и 31 ия са тези направени от спукани презервативи дяволски изчадия затова с най бързи пожелания да си купуват свещи и да отиват дружно при червеите, как може майката природа да накаже българското общество с такива сатанистки фъшщиии!
19
Целия Червен спектър тролове Е изслезнал да протестира но тук във ПИК а защо не излезете на протест ТАМ къде ТРЯБВА, като гледам товарищ Рукавишников -Славчо си представям как гледа Пачо от Ахматово и го е страх да му се противопостави.АКО така правеха вашите деди Шумкари и не беха Руските пълчища още щяхте да сте У шумако ако доживеехте де.....????
21
Да за броя на протестиращите се сърдете на Пендалко Офшорката, нормален човек като чуе че порнографа ще прави протест и бягат като дявол от тамян. Така е никой не иска да има общо с тоя порнографски платен сайт кенеф на Герб Пиш. А иначе протеста имаше смисъл защото цялата съдебна система е за смяна както и всички съдии не само тоя платен боклук.
22
Аз не му искам оставката на тоя "съдия". Искам го като торта Гараш-студен и със свещи!!!
23
Ако ни броиш по два,три,четири пъти!!!Много сме ,и искаме Джак пак у затвора!Кой,тоз, че ще се бърка в вътрешните ни работи!Кого е тепаме си е наша работа!Зиг...!
24
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
25
На софиянци галиба им е през оная работа за призивите на пика. тоя народ и с шило да го бодеш не мой го събуди от летаргията. Тъй го научи живота. Излязоха двайстина чадъра и тихо-мълком се стопиха в дъжда. Оня па де го изхвърлиха от политиката гледа да набере точки, както лъга и за пенсиите. Говори пред пет чадъра. толкова му беше парата. и реши, че не струва повече.
26
:Монов, комуняга селска, доносник долен, вместо да правиш сега протести с 5 чадъра да беще възпитал олигофрена си да не бъде налъг комунистически идиот. А на всички вас, изроди и на ушатата маймуна, видимо бездетна и пълния собственик - да получите от Бог според делата си, т.е. същото като изрода от ДС - Монов.
27
отговор на коментар
Да попитам, вие обикновенно с нож ли се разхождате? Та така в бедното момче си се разхождало с нож та да му е подръка.
28
Az 50 godini nosa dzoben no6 s men nepekasnato.Rezerven vatre v Jeepa + v 4orap re4en kamak kato 4uk da go izpolzvam pri boi.Tova e zakono ako me napadnat.
29
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
30
Абе нали съдиите са трима! Защо оставка само на двама, а трентия дори не се споменава? Да не е наш човен ?
31
нидо.дялко, нидо.дялко ... толкова си нелеп но се крепиш на това, че ГЕШ.ЕВ и Б.ОКО не схващат каква мечешка услуга им правиш. Когото и този сайт да хвали е обречен да бъде прикрепен към дебело.то момче от хотел Берлин. Засрамете се бе .. псевдо журналя, която подкрепя тандема БСПГЕРБ
32
Познати комунистически физиономии в протеста срещу съдия Магдалинчева и сие. Я има сто, я няма. Всичкото е с обратен ефект!
33
на нито една снимка ? Седите си в офисите , а ние ходим на митингите. Поне донесете по един сандвич !
34
Не виждам орките, които бяхте докарали да защитават Гешев. Не са снимани или ги държите в вързани и гладни, за да са по-настървени за следващото мероприятие? :)
35
интересно с конкурс ли избирате репортерите си с 10 думи речников запас и повторение за олигофтени3
36
Мощен протест от 15 чадъра!
37
Регистрирай се за 15 секунди и започни да се забавляваш !Вдигни адреналина ,завърти колелото на късмета! Само за маняци ,които обичат залаганията https://bit.ly/2PdbSle
38
отговор на коментар
Полфрийман спокойно си се разхождал с нож в джоба и търсел да защити някого. Знаете ли в Австралия,ако го бяха хванали с нож по улиците какво щеше да му се случи?
39
В Австралия е разрешено ходенето с нож по улиците. Даже е разрешено и ходенето с пистолет.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 14097
архив

Затрупан с работа математик седи зад писалището, когато до него се доближава малкото му дете и пита:
- Татe, как се пише цифрата осем?
- Много лесно - също като знака за безкрайност, но завъртян на ъгъл Пи върху две!

няма нови новини
Днес: 96
hot
най-четени новини в момента
сега
2424
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Михаела Маринова разбива клишета - вижте как поп звездата тества любовта на футболист на ЦСКА с театър и симфоничен оркестър
x
ВНИМАНИЕ, ЖЕНИ: Ето как да свикнете след като любимият ви изостави
x