Мощен тайфун удари Филипините

Азия

Мощен тайфун удари Филипините

5625
на 16.12.2021
Мощен тайфун удари Филипините
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Тайфунът "Раи" удари днес централната част на Филипините, съобщиха осведомителните агенции, цитирайки националната метеорологична служба на азиатската държава.

препоръчано

Повече от 82 хиляди души са насочени към евакуационни центрове още преди наближаването на стихията. Отменени са учебните занятия, затворили са много заведения. Към 11 ч. местно време скоростта на вятъра е била 51 метра в секунда, на моменти - до 64 метра в секунда. Епицентърът на тайфуна се намира на около 180 километра източно от провинция Северен Суригао и се движи на северозапад.

"Раи" е т.нар. супертайфун, съпоставим по сила с ураганите от пета категория в САЩ. В цял свят се образуват годишно по около пет такива циклона.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО) КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК