Мощна акция в Германия срещу салафити

Европа

Мощна акция в Германия срещу салафити

4253
на 25.02.2021
Мощна акция в Германия срещу салафити
Автор:   ПИК

Германските власти проведоха полицейска акция на няколко места в Берлин и Бранденбург, след като забраниха салафитска група, обявиха от полицията, предаде "Ройтерс".

препоръчано

Забранена е джихадитско-салафитската асоциация Jama"atu Berlin, също известна като Таухид Берлин. След решението полицията предприе акция. Не се разкриват подробности.

Германският вестник "Тагешпигел" пише, че групата е възхвалявала "Ислямска държава" в интернет и призовавала за убийството на евреи. Вестникът пише още, че са образувани наказателни производства срещу членове на организацията. Според изданието групата се е свързала с Анис Амри, който уби 12 души с камион на коледен базар в Берлин през 2016 г.

Броят на салафитите в Германия достигна връх от 12 150 през 2019 г., посочва германското разузнаване в годишен доклад от миналата година. Те са поставени сред ислямските екстремисти. Подчертава се, че броят на салафитите се е утроил от 2011 г, допълва Монитор.

 

Сподели:
Бомба x
СЕНЗАЦИОННО: Пентагонът потвърди за видео с НЛО СЕНЗАЦИОННО: Пентагонът потвърди за видео с НЛО
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Страшен екшън в парламента - ГЕРБ на бунт срещу новия ОФ (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Страшен екшън в парламента - ГЕРБ на бунт срещу новия ОФ (НА ЖИВО)
ново
Днес: 177
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това