Вход
София
Времето в София 21 o C

Мощна офанзива в "Ханделсблат"! Борисов пред немското издание: България ще се докаже като най-лоялния партньор на "Фолксваген"! Добрите връзки на София с Берлин ще са ключови за инвестиция

Мощна офанзива в "Ханделсблат"! Борисов пред немското издание: България ще се докаже като най-лоялния партньор на "Фолксваген"! Добрите връзки на София с Берлин ще са ключови за инвестиция

на 06.08.2019
299912
70
Мощна офанзива в "Ханделсблат"! Борисов пред немското издание: България ще се докаже като най-лоялния партньор на "Фолксваген"! Добрите връзки на София с Берлин ще са ключови за инвестиция

Горещо интервю с премиера Бойко Борисов публикува преди минути експертното икономическо немско издание "Ханделсблат", видя ПИК. В него министър-предстедателят на България говори за преговорите по сделката за завода на "Фолксваген", в които правителството се съревновава с Турция за спечелването на солидната инвестиция, която ще промени изцяло макроикономическия климат в страната при успех на страната ни.

Както първи от ПИК разкрихме, през последните седмици все повече членове на надзорния съвет на немския концерн са притеснени от острата реакция на германското общество срещу подобни многомилиардни подаръци за нестабилния режим в южната ни съседка. Многотиражните TAZ и BILD скочиха с директни редакторски позиции срещу намеренията за инвестиция в Турция, а днес и авторитетният Ханделсблат посвещава огромен материал на българската битка за завода.

Според автора Ханс-Питер Сибенхар, България е далеч от това да се предаде в дуела с Турция и продължава да оценява шансовете си за многомилиардния проект като добри.

“България е по-добра локация от всяка друга по отношение на инвестиционния риск”, коментира премиера Борисов пред немския вестник. Според него, подобен огромен завод ще създаде синергични връзки с всички останали страни около нас. Министър-председателят посочва нашите предимства в конкурентната данъчна система, държавната помощ, добрите бизнес регулации, транспортните връзки с Европа и ниските цени на труда.

Според Ханделсблат, Борисов обещава да използва всички възможности за оказване на държавна помощ, която да привлече немския концерн.

Ключово изявление е направила говорителка на Фолксваген пред Ханделсблат във вторник сутринта, което потвърждава информацията на ПИК, че България продължава да е в най-лошия случай с леко изоставане зад Турция. Ханделсблат я цитират официално:

„Продължаваме да сме в отворен процес по селекция. През последните месеци разгледахме няколко възможни локации и сега има списък с финалисти. След като проучвателната фаза приключи, сега започва преговорната фаза с кандидати“.

Според Ханделсблат, конкурсът е започнал с общо 10 локации като на финала са България и Турция. Немският вестник посочва, че производствените мощности в Братислава и Емден са натоварени докрай и Фолксваген има нужда от още капацитет за Шкода и своя модел Пасат, които вероятно ще се сглабят в новия завод.

България предлага индустриалната площадка Кремиковци в близост до София като опасенията от замърсеност на почвата са лесно решими, според Матиас Колбекер – архитект и управляващ директор на фамилната компания Колбекер – проектирала и построила редица автомобилни заводи за Даймлер, Ауди и Ягуар Ленд Роувър. Според него, теренът на Кремиковци може лесно да бъде развит за новите индустриални цели. Колбекер е директно въвлечен в процеса по избор на терен и проектиране на завода.

Председателят на аутомотив клъстър България Любомир Станиславов коментира пред Ханделсблат, че премиерът Борисов е поел личния ангажимент да направи всичко възможно за привличането на огромната инвестиция. Немският вестник посочва и добрите връзки на София с Берлин, както и че Борисов наскоро е подкрепил Урсула фон дер Лайен за президент на Европейската Комисия.

Собственикът на терена, австрийският предприемат Хано Соравиа също е оптимист. За фамилния бизнес на Соравиа, това се очаква да бъде най-големият проект в историята. Според австриеца, заводът и инфраструктурата могат да бъдат построени 18 месеца. Същият срок се потвърждава и от Колбекер.

Борисов завършва интервюто си с обещанието да бъде най-лоялният партньор на най-големият автомобилен гигант. Премиерът почертава, че връзките на България с немския бизнес са традиционно добри и все по-задълбочаващи се.

ПРЕВОД: ПИК

Сподели:
Напиши коментар »
(70)
1
аз искам завода да се строи в алпите и в него да работят гостите на меркел не желая в малка българия да се изнасят вредните производства на чужди фирми
2
Фолксваген Никога Няма да Дойде в Задунайския КЕНЕФ, Защо Мирише на Съветски Л-АЙНА ! ЛИКВИДИРАЙТЕ ЗАДУНАЙСКАТА КОЧИНА, ТЯ НЕ Е БЪЛГАРСКА ! ИЗБИВАЙТЕ КОМУНИСТИ, ТРЕПЕТЕ МИЛИЦИОНЕРИ, НАЙ-ВЕЧЕ ПОТОМСТВЕНИ,ТЕ НЕ СА ХОРА ! 30 Години ФАЛШИВ Преход! 75 Години НЕЗАКОННА Комунистическа Власт! 141 Години ЗАДУНАЙСКА Славяно Мангалска Губерния! КОЙ Е КОМУНИСТ, ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК! КОЙ Е МИЛИЦИОНЕР, ТОЙ Е ПОДЧОВЕК! КОМУНИСТ И МИЛИЦИОНЕР СЕ УБИВА САМО СЕМЕЙНО, НЕ ПО ЕДИНИЧНО! АКО СИ БЪЛГАРИН: НЕ РАБОТИ. НЕ ГЛАСУВАЙ. НЕ ПЛАЩАЙ ДАНЪЦИ. ВЛАСТТА Е НЕЗАКОННА ОТ 75 ГОДИНИ. ДЪРЖАВАТА НЕ Е БЪЛГАРСКА ОТ 650 ГОДИНИ. ДА СЕ ЛИКВИДИРА ! Склавяните и Юдохазарите са ТОР за Земите Български Арийски. Цялата Земя от Москва до Казан, от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска. Ние Наследниците на Императорския Род Дуло ще Ликвидираме Този 140 Годишен Руско-Турски Кенеф и Възстановим Българската Държава. КАЗАХ ! www.bulgarya.ga
3
На баба ти фурката.
4
не мога да повярвам.германец да инвестира тук?
5
Много сe нaпъвa тоя Тuквoч, многооооо... От въображаемият мy Фолксваген ще останат само първите четири букви ,Ф' ,о' ,л' ,к'..т.е. чaлгМного сe нaпъвa тоя Тuквoч, многооооо... От въображаемият мy Фолксваген ще останат само първите четири букви ,Ф' ,о' ,л' ,к'..т.е. чaлгa
6
А колко е комисионата за Борисов?
7
Тиквоча толкова е направил за България че вашите любимци за три живота не могат да го постигнат.
8
Предстои нова вълна селинджъри след вълната ИТ джебел да налази София. Ще трябва да се евакуираме.
9
Имаме голям опит от сглобяването на Москвичи, казал премиера. А както сигурно не знаете Москвич използваше двигател на Фолксваген, модел 1940 година, допълнил той и се похвалил, че в ония години, когато Москвич бе най-популярна кола в България и околностите нашата висока технична мисъл въведе модерния метод за изпитание на оплътняването на колата познат като "метод на котката", който след това масово се приложи и в €€€Русия. А Мерцедес даже пожелаха да купят лиценза за.... музея си.И т.н.
10
Бойко не може да боядиса това което Тошо е направил!
11
АКО ВЗЕМАТ ДА ИЗБЕРАТ БЪЛГАРИЯ--- НИЕ ОТ БСП,ПСИХО-ДЕСНИТЕ,АБВ,НЯМА ТАКИВА ИДИОТИ И ТЕЛЕВИЗИИТЕ БТВ,НОВА И ЕВРОКОМ КВО ПРАИМ...
12
Tozi chovek otnovo stana sa smyah. Vreme e da se izrine ot balgarzkata politika.
13
СВИНЕТЕ НИ ИЗМРЯХА, БСП СЕ КАПИЧНА, ЗАВОДИТЕ ОТ СССР ОТДАВНА ФАЛИРАХА, ТУК ОСТАНАХА САМО ПРОФЕСОРИ И ДЕБИЛИ. ДАНО БОРИСОВ ДОВЕДЕ ГЕРМАНЦИТЕ ЩОТО РАШКИТЕ НЕ СА СИ ТРЪГВАЛИ.
14
Има част истина руснаците пренасят целия завод на Опел като трофей от войната и почват да произвеждат Москвичи. Ама дори Рено и китайски коли сме сглобявали. Нищо не остана. Предполагам дори леярите от Кремиковци са в пенсионна възраст. Единственият човешки потенциал го виждам във Факултета, Столипиново, Сливен, Пазарджик - там са особено ценни за тестване на бронираните модели, щото директна връзка имат с ислямска държава. Ама този човешки потенциал може да се ползва вместо роботите, които отварят вратите по 1 000 000 пъти при тестове на новите модели. Въобще и изобщо защо им да си го причиняват. Един англичанин беше казал - където почва шкембе чорбата, там свършва Европа. И ние и турците ядем шкембе.
15
ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА НОВАТА ПАРТИЯ НА СЛАВИ ТРИФОНОВ--- НЯМА ТАКИВА ИДИОТИ...
16
Всичко е решено. "Фолксваген" и "Форд" започват изграждането на свои заводи в Турция тази есен. Няма никакъв смисъл да самозалъгваме и да хвалим примитива от Банкя. Не слушайте и Heдялко, той е зависим човек, оцапан е.
17
Кво чакате?! Всички небългари,мурзилки,фили,фоби,крадци ощипани от законите в държавата,раз,два и три,почвай с плюенето и хейтенето!!Чи как тъй ний българите ще имаме завод на Фолксваген?! За нас партията столетница и нейните диваци са ни определили в секторът москвичи и то консуматори,в никакъв случай производители!? Така,че идването на Фолксваген ще е равносилно на съединението на България! Без ауторизация на мурзилките и на петата им колона ще произвеждаме една от най модерните коли в света,а ще си я и купуваме!? НЕ може да бъде!.Народе??!!
18
Много си прав -не а 3 ами за 5 живота никой не може да съсипе България така както я съсипа тиквоча !!!
19
Питекът си ти и то какъв червен,неандарталски питек,с червен г,ъз на бруки и мазоли!!Такъв на цвят и на съдържание е и пилешкият ти мозък!!
20
До авторът на постинг № 19 ! Нека следващите ви коментари по другите публикация да бъдат по сдържани. Бъдете коректен към останалите потребители. Опитайте да се успокоите. Предлагаме ви да нaeбeтe майка си в гъзъ и ще ви мине, вместо да скачате срещу други във форума. Авторът на коментар № 16 с нищо не ви е засегнал и не заслужава такова отношение. Нашите модератори го познават. Добър човек е. Може да уважи жена ви и вас самия. Той eбe само в гъзъ и никога не си оставя ташаците отвън. Това бива предварително да го знаете.
21
Бойко разбира от автомобили. Като част от бандата на иво карамански крадял коли из европа, но го хващат с една ку... ва в мотел в чехия, и го опандизват. Мутри плащат да го върнат. И ей го наш боко, краде си вече спокойно в българия.
22
Трябва ли щом видиш един простак , да му кажеш , че е простак или трябва да го толерираш и обожествяващ ? Ако градиш КУЛТ към личността простака , не се ли превръщаш сам ти в простак ?
23
Пасат ще се прави в България,точка!!!:):):)
24
Там немци няма. Така, че защо да не дойдат във Факултето?
25
ЛОШОТО Е, ЧЕ ЩЕ СЕ ВДИГНАТ ПЕНСИИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ А ТОВА Е МНОГО ЛОШО ЗА БСП.
26
Да не се окаже , че българската тиква се е целувала и прегръщала с немската лелка Ангелина напразно ? Язък за напъването и фалшивата му фамилиарност ! Как ли ще отчита успехи сега ?
27
И кво стана сега другарЕ? Заводите немски,самолетите американски,плажуване на хилнидики,на екскурзии по Дубай и Европата......... Другаря Путлер затова ли ви плаща бе? Май ще има на заточение в Коми,кат в доброто старо време......хахаха!
28
Бойко, прекаляваш! Да не се налага да се изхвърляме от студиото!...
29
Наистина има много елементарни хорица в тази нашата България. Как не можахте поне един смислен коментар да направите, а само простотии, глупости, ругатни и цинизми?!!! Много жалко!
30
отговор на коментар
Червените и лилявите комуняци са само такива,но затова пък какъв апетит и какво самочувствие имат.
31
.,,..,,.,..,
32
Яд ви е умрете ш*бани червени мърши. Най хубавото случило се на България от 105 години се казва БОЙКО БОРИСОВ
33
Доле Тиквата! Доле Герп!
34
I koe mu e hubavoto. Krazbite I lazite ? Ili visokoto obrazovanie I mutrenskite godini?
35
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
36
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
37
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
38
Фолксваген няма да инвестира в страна, чиито премиер и министър на МВР идват от криминалните среди.
39
Имaлo eдно вpемe eднa дъpжaва, кoято ликвидиpaла пoчти всичкитe си зaвoди и пpатилa pаботницитe дa мият чинии нa Зaпaд...
40
Какви криминални среди беее това е само в болните ви ЧЕРВЕНИ глави . САМО БОЙКО БОРИСОВ !САМО ГЕРБ ! СМЪРТ ЗА ШИБАНИТЕ РУСОФИЛСКИ Ы ЧЕРВЕНИ Ы ПЛАТЕНИ МРЪШЛЯЦИ
41
Кyp за комунистите означава кyp за червената крадлива мутра комунистът Боко Тиквата.
42
изпълнени с всякакъв вид неправда, нечестие, лакомство, омраза; пълни със завист, убийство, крамола, измама и злоба; шепотници, клеветници, богоненавистници, нахални, горделиви, самохвалци, измислители на злини, непокорни на родителите си, безразсъдни, вероломни, без семейна обич, немилостиви; които, при все че знаят Божията справедлива присъда, че тия, които вършат такива работи, заслужават смърт, не само ги вършат, но и одобряват ония, които ги вършат.
43
отговор на коментар
Пак си пийнал повече от малките розовите хапчета.Нали съм ти казала само по две,не по двадесет наведнъж.Ставаш за смях като не слушаш.Чоспи малко да ти мине
44
............ЕИИИ БАРИСОФ НЕМОЕ А СИ ЕМ Ф 16 ЕМ ФОЛЦЕВАГИН !.......
45
От такива новини, импексовите БСПеерастите, и пеерастите от Дай България, кръв серат и газ пикаят от завист, защото само беден, болен и оскотял народ, може да гласува за червените кретени!!
46
Бойко може да боядиса десет пъти повече от това,което е “направил“ Тодор Тиквата,ама няма как да го направи,щото вие си го окрадохте и разрушихте!!А и няма нужда от вехти боклуци,след като се направиха стотици нови фабрики,ами няма кой да работи в тях,че твоите червени гурута ни изгониха в чужбина,а не Бойко,когото непочтенно и без основания обвинявате за това,а и за всички останали несгоди и фалове в Родината ни!!
47
Ти си толкоз дежурен модератор,колкото аз съм ватман на Нюйоркското метро!!Тия пожелания за майка ми показват само едно,каква злоба,простащина и отмъстителност бликат от червата ти,които с удоволствие бих изтръгнал и бих те обесил на тях,закаченза портата на Позасрано!!Да служиш за пример на червените ти дрогарчета,бандюги!!
48
Вместо спрения модел костенурка, VW започва производводството в БГ на нов революционен модел Тиква. Ще се задвижва с био гориво от тиквени семки
49
И тези които защитават този премиер са наясно, че Фолксвсген няма да строи тук. Нормално е балона да се надува, да се говори убедително, че нещата са почти решени. Всичко е Пунта Мара от страна на съвсем изпростелия чичка. Немците отдавна са показали, че разсъждават умно и с переспектива. Те добре знаят, че премиера е биеш бандит, такава зверска корупция е наложил в страната, ковто е задушила всичко. Само факта, ме за 10 години инвестициите да намалели цели 12 пъти!!! Немците не инвестират за да ги крадат или изнудват за комисионни. За Българив знаят всичко! Скоро имаше анализ на немското правителство за положението в страната ни. Оценката е отчайваща! Каквото и да говори чичака в Германия, това е за заблуда на българите. Медиите са негови и подхранват надеждите, но те са само надежди. Чичката си лъже както винаги, държавните структури са продънени и разпилени!
50
ОТЛИЧНО,КРЕМИКВЦИ СТАВА,СЪРБИ ГЪРЦИ,МАКЕДОНЦИ,АЛБАНЦИ,РУМЪНЗИ И НАЙ ВЕЧЕ БГ СЛУЖИТЕЛИ ЩЕ РАБОТЯТ,СЕЛАТА ЩЕ ЗАБОГАТЕЯТ С ЛЕГЛОВА БАЗА
51
Отлично КРЕМИКОВЦИ.
52
Борисов трябва да се напрегне ,за да измие тъпотиите на зеления чорап ! Добре, че поне Борисов е патриот , иначе досега зеленият чорап да ни е продал на Кремъл за 20 ст. !
53
От "Фолксваген" съобщили преди 20 мин. , че ще дойдат в България само ако комунистите вземат властта. Корнелия Нинова и Зеленият чорап вече са се договорили с партийния секретар на "Фолксваген" , даже са му посочили офис на "Позасрано" 20. Германският партиен секретар благодарил и подарил на Нинова и Зеленкия чорап по един сърп и по един чук.
54
Четеш писанията и разбираш, че е вярна приказката, защо при казана с българи в ада няма дявол да ги натиска да не излязат!!!!!!
55
Откога индианците от северозападнала Дакота почнахте да разбирате от икономика и коли на концерна Фолксваген??!!Виждам,че си много притеснен да не би немците да вземат да построят заводът в девствените ви,буренясали ниви на северозападнала Дакота и да няма къде да пасат свинете и магаретата ви!!Спокойно,Фолксваген смята да строи заводът или в Кремиковци или в Южна Дакота близко до Пловдисвил!!Успокой индианците от племето червени чукундури,че могат спокойно да продължат с първобитно общинният си начин на живот и развитие!!
56
ЩЕ НАПРАВИ ЗАВОД БОЙКО АМА ДРУГ ПЪТ.ТОВА Е ПОРЕДНА ПУНТА МАРА. УСЕЩА СИ КРАЯ И ДАВА МИЛО И ДРАГО ДА ГО ДЪРЖАТ ОЩЕ МАЛКО. НЕГОВИТЕ ХОРА В ЕП.И Е С ВЕЧЕ ГИ НЯМА.КОЙ ЩЕ ГО ПАЗИ СЕГА.
57
Пидялко, по от Слави е само баба Ива/дъртата слива!
58
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
59
отговор на коментар
Ами да,евакуация към Москва.w
60
Тиквата проста се хвали с ниските заплати.За това хората напускат кочината.Боклук.
61
Ако по някаква случайност VW построят завод у нас не мислете, че работещите в него ще получават европейски заплати. Смисълът на аутсорсването е именно в това да ти работят папуаси за без пари. Квалификация не е особено необходима защото става дума за поточни линии. Нищо не зависи от работника. Това съм го виждал в Турция, в завод за телевизори,където работят буквално неграмотни. Ама на продукцията пише Siemens, Telefunken...
62
Баце това на сън ли го е сънувал
63
Човек нехранимайко, човек беззаконен, Е оня който ходи с извратени уста, Намигва с очите си, говори с нозете си, Дава знак с пръстите си; Който има извратено сърце, Непрестанно крои зло, сее раздори, Затова погубването му ще дойде внезапно; Изведнъж ще се съкруши, и то непоправимо. Шест неща мрази Господ, Даже седем са мерзост за душата Му: Надменни очи, лъжлив език, Ръце, които проливат невинна кръв, Сърце, което крои лоши замисли, Нозе, които бърже тичат да вършат зло, Неверен свидетел, който говори лъжа, И оня, който сее раздори между братя.
64
На колене....!!ш
65
Lapai...
66
ЗАБРАВЕТЕ ,ДОЙЧОВЦИТЕ СА КЪСОПАМЕТНИ, БЪРЗО ЗАБРАВЯТ ИСТОРИЯТА НА ДВЕТЕ СВЕТОВНИ ВОЙНИ.ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ТОВА,ЧЕ ИМ СЕ ДОВЕРИХМЕ НИ ИЗЛЯЗОХА ГОРЧИВИ.ЗАГУБЕХМЕ ТЕРИТОРИИ,ПЛАЩАХМЕ ОГРОМНИ РЕПАРАЦИИ,ДОКАРАХА НИ РУСКИЯ БОТУШИ. ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ,ЧЕ СА УЧАСТНИЦИ В БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС, КОЙТО РАЗКЪСВА НАРОДА НИ.ТАКА,ЧЕ ДА НЕ СЕ НАДЯВАМЕ НАПРАЗНО.ТЕ ЗА МАЗОХИСТИ НА КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ НАПОМНЯ ЗА СТОРЕНОТО ОТ БАЩИТЕ ИМ,ДА ГИ НАУЧИМ НА ГЕОГРАФИЯ И РИСКОВИ ЗОНИ!
67
отговор на коментар
Мери,дълбоко грешиш Мери!!!Единствено по времето на Хитлерова германия и съюзът ни с нея не само,че не сме загубили територия,а напротив,сме присъединили Добруджа!!А руският ботуш не ни е оставял на мира още откак сме имали глупостта да им отворим очите с нашата писменност и литература!!Германците нямат никаква вина за нахлуването на руснаците на наша територия!!Столетия са се готвили и са мечтали да ни окупират,а загубата на втората световна война е идеалният повод!!
68
Недей да ни цитираш руска история! Цял свят нарича Русия - ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО! Нищо добро не сме видели от Русия и нищо добро не очакваме. Съжалявам само за братския и изтерзан руски народ!
69
отговор на коментар
Ти си мръсно Червено БКП / БСП комунистче , коете ще обесим сред първите определени за ликвидация " Другари " ....!!
70
" ДОБРЕ ДОШЛИ " ! - " HERZLICH WILLKOMMEN ! " - наши Стари Съюзници и стари Бойни Другари ! ЗИГ ХАЙЛ ! - ХАЙЛ ХИТЛЕР !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Бихте ли гласували за партия “Няма такава държава” на Слави Трифонов?
Общо гласували: 13213
архив

Художник рисува картина и я носи в галерия за продажба. Галеристът го пита: - Как се казва картината? - "Във Враца"… - Аха… А, какви са тези голи тела? - Това са жена ми и комшията… - А Вие къде сте? - Във Враца…

 

няма нови новини
Днес: 141
hot
най-четени новини в момента
сега
2243
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Див полицейски екшън с участието на българин в Лос Анджелис - ето как въоръжени до зъби ченгета нахлуха в къщата на актьора Антон Касабов
x
Опасно ли е готвенето с алуминиево фолио
x