Мощно земетресение в Китай взе 3 жертви

Азия

Мощно земетресение в Китай взе 3 жертви

6250
на 24.03.2021
Мощно земетресение в Китай взе 3 жертви
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Земетресение с магнитуд 5,4 по скалата на Рихтер удари западния регион на Синцзян в Китай преди зазоряване, предаде АФП. Дълбочината му е била на 10 километра.

препоръчано

Трусът е взел три жертви, повредил е домове и е принудил стотици хора да се евакуират, съобщиха държавните медии.

Земетресението е засегнало окръг Байченг в северозападната префектура Аксу в 5:14 ч. сутринта, според Китайския център за земетресения.

"Земетресението причини 3 смъртни случая и 65 домове бяха повредени", съобщи държавната телевизия CCTV, добавяйки, че има 10 вторични труса, от които най-големият е с магнитуд 3,4 по Рихтер.

Китай редовно е засегнат от земетресения, особено в планинските му западни и югозападни райони.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК