МРАЧНА ПРОГНОЗА: Как рецесията в САЩ може да прочисти българската политика, но и да ни остави без редовно правителство наесен

Акценти

МРАЧНА ПРОГНОЗА: Как рецесията в САЩ може да прочисти българската политика, но и да ни остави без редовно правителство наесен

88817
на 08.08.2024
МРАЧНА ПРОГНОЗА: Как рецесията в САЩ може да прочисти българската политика, но и да ни остави без редовно правителство наесен
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Световната икономическа криза, която мнозина анализатори предричат, може да удари косвено върху поредния опит на България да излъчи редовно правителство.

препоръчано

Тази мрачна прогноза направи бившият зам.-министър на финансите Георги Кадиев на фона на сривовете на фондовите борси по света заради страх от рецесия в САЩ.

Според Кадиев положителният момент от икономическата криза е, че ще се случи прочистване на политическо ниво.

"Идва световна икономическа криза. Ще повлече и Европа, и нас.

Ако историята ни учи на нещо, то е, че кризите освен икономиката прочистват и политиката. Партии изчезват, партии се появяват. Кризата плаши избирателя и го стимулира да търси алтернатива.

Така се появи ГЕРБ през 2009, когато БВП на България падна с 3.3%, на Германия с 5.7%, на света - с 1.33%.

Ако кризата наистина се задълбочи, и след октомври няма да има правителство - защото не се е появила алтернативата. Очакват ни големи предизвикателства", прогнозира Кадиев.

За световна икономическа криза, която неминуемо ще засегне и целия свят, заговори още през март главният изпълнителен директор на международната инвестиционна банка JPMorgan Джейми Даймън предупреди. 

Още тогава американският банкер предупреди Белия дом, че ако не вземат мерки по редица въпроси - от украинския конфликт до инфлацията, от държавния дълг на САЩ до лихвените проценти, наближава "ужасна икономическа криза".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 61
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК