Мрежата се смее на Киро заради "петата колония". Питат го: Божинка, ти ли си, бе?

АВТОРСКИ НОВИНИ

Мрежата се смее на Киро заради "петата колония". Питат го: Божинка, ти ли си, бе?

150264
на 28.04.2022
Мрежата се смее на Киро заради петата колония. Питат го: Божинка, ти ли си, бе?
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Незнайкото Кирил Петков отново направи грандиозен гаф по време на първия брифинг на ПП като партия днес. Вместо да използва термина "петата колона" по отношение на Русия и България, той ни изкара колония.

препоръчано

Петков заяви, че "Русия е третирала България като петата колония".

Очевидно Петков няма никаква идея какво значи "петата колона". А това е термин, появил се през 1936 г., по време на Гражданската война в Испания и именно там става популярен.

Генерал заявява, че е повел войниците си в четири колони към Мадрид, и че в Мадрид има и „пета колона“, която ще подкопае усилията на Републиканското правителство отвътре.

Оттогава-насам „пета колона“ става нарицателно и става синоним на „предателство отвътре“.

По дефиниция така наречената „Пета колона“ е онази част от обществото на една национална държава, която по различни причини изпълнява поръчки, а те обикновено обслужват външни сили и не носят нищо добро за страната.

У нас се използва именно заради българите, застъпващи руски интереси у нас.

"Божинка, ти ли си? Не бе, сериозно, никой не може да е оригинално толкова неостър, сигурно го прави нарочно. Неоколониалист такъв някакъв", посочи евродепутатът Ангел Джамбазки под снимка на Кирил Петков с цитат от днешното му изявление за колонията. 

"От днешната пресконференция на премиера Петков научих, че България е "пета колониЯ" на Русия. Явно това е някакъв нов термин в политическия дискурс. 
Ако министър-председателят е визирал "пета колона", то е важно да уточним някои неща:
Терминът "пета колона" описва малка група хора, която е дълбоко внедрена в по-голяма група хора, готова да нанесе удар "в гръб" в решителен момент, с който да помогне на врага.
Той носи началото си от Испанската гражданска война и по-конкретно битката в източната част на страната, когато в писмо до шарже-д-афер на немското посолство в Испания, генералисимус Франциско Франко пише, че се отправя към Мадридска област с 4 колони войници на страната на Националистите и 5-а колона ги чака вътре в самия Мадрид, готова да атакува отвътре.
България не е "пета колониЯ" на Русия, но че има "пета колона" в страната ни, е ясно и на малките деца. А ако ще пазим националния си интерес на всяка цена, трябва да имаме подготвени, можещи и знаещи лидери. Иначе е хубаво понякога да четем книги и да познаваме историята. Много неща могат да се научат. Ето дори Ърнест Хемингуей има пиеса със заглавието "Петата колона", разясняват нашироко  в социалните мрежи.

“Петата колония”…Киро, Киро, неграмотний ми приятелю…", коментират други.

"К. Петков: "България в близкото и в по-далечно минало е била петата КОЛОНИЯ на Русия" . Интересно кои са били първите четири", питат потребители на социалната мрежа. 

Чуйте на 3.20 минута във видеото новата интерпретация на незнайкото Киро:

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка
ПИК TV x
Проф. Антоанета Христова с ЕКСПЕРТЕН АНАЛИЗ пред ПИК TV: ГЕРБ, ДПС и ППДБ потискат кампанията, защото разчитат на твърдите си ядра! Нови компромати - в седмицата преди вота (ВИДЕО) Проф. Антоанета Христова с ЕКСПЕРТЕН АНАЛИЗ пред ПИК TV: ГЕРБ, ДПС и ППДБ потискат кампанията, защото разчитат на твърдите си ядра! Нови компромати - в седмицата преди вота (ВИДЕО)
ново
Днес: 23
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК