Вход
София
Времето в София 5 o C

МРРБ кани юридически лица с нестопанска цел да се включат в разработването на програми за трансгранично сътрудничество

МРРБ кани юридически лица с нестопанска цел да се включат в разработването на програми за трансгранично сътрудничество

на 23.08.2019
2817
0
МРРБ кани юридически лица с нестопанска цел да се включат в разработването на програми за трансгранично сътрудничество
Автор: ПИК
23.08.2019
0
2817

Министерството на регионалното развитие и благоустройството кани представители на юридически лица с нестопанска цел за общественополезна дейност да участват в състава на тематичната работна група за разработване на програмите за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ III, които ще управлява Република България за програмния период 2021 - 2027 г. Това са програмите, по които страната ни работи съвместно със Сърбия, Турция и Република Северна Македония, проектите по които трябва да насърчат развитието на пограничните региони.

Сключваме първи договори за трансгранично сътрудничество България – Сърбия

Сключваме първи договори за трансгранично сътрудничество България – Сърбия

Съвсем скоро ще бъдат сключени първите договори за новите...

на 17.09.2016

В работната група могат да се включат организации, работещи в сферата на равенството между мъжете и жените, недискриминацията и равните възможности, на социалното включване и интегрирането на маргинализираните групи, на образованието, науката и културата, на регионалното, териториалното или градското развитие и екологични организации.

Желаещите да направят това трябва да подадат заявление до министъра на регионалното развитие и благоустройството в срок до 5 септември, включително, придружено от документ за регистрация, списък с изпълнявани проекти и документи, доказващи изпълнението им. Поканата и образците на изисквани документи са публикувани на интернет страницата на МРРБ.

Кандидатите трябва да са регистрирани по реда на Закона за юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност, действащи и активно осъществяващи целите си най-малко 2 години преди момента на подаване на заявление за участие в процедурата за избор. Необходимо е да притежават опит в разработването, изпълнението, мониторинга или оценката на стратегии, програми или политики на поне един проект, финансиран със средства от Европейския съюз. Те също така не трябва да членуват в представителните организации на работодателите и на работниците и служителите на национално равнище, както и в национално представителните организации на и за хората с увреждания.

Всяко заинтересовано юридическо лице с нестопанска цел може да подаде само едно заявление. Тези, които са подали такова в срок и отговарят на посочените критерии, ще бъдат уведомени и ще бъдат поканени да излъчат по двама представители, единият за титуляр и другият за негов заместник.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Според вас кой от изброените лидери на отделните власти работи най-добре?
Общо гласували: 3628
архив

Щирлиц се крие в един изоставен блок в покрайнините на Берлин, Гестапо го обкръжава и Мюлер крещи по мегафона: - Щирлиц, предай се!!! Всички изходи са блокирани!!! Отговор нямаше, защото Щирлиц отдавна беше избягал през входа...

няма нови новини
Днес: 295
hot
най-четени новини в момента
сега
2851
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
Премиерът Борисов пред ПИК TV за заплахите на Радев: От кое да ме е страх - че 10 години строя магистрали, пречиствателни станции и водопроводи? Отидох при него и видяхте, че не се страхувам, а съм добронамерен
x
Ароматът на любимия подобрява съня
x