Мъж, изчезнал преди 26 години, е открит в мазето на съсед

Африка

Мъж, изчезнал преди 26 години, е открит в мазето на съсед

69034
на 18.05.2024
Мъж, изчезнал преди 26 години, е открит в мазето на съсед
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Мъж, изчезнал преди 26 години, е открит в мазето на съсед. Омар бин Омран е изчезнал от Алжир по време на гражданската война през 90-те години на миналия век, когато е бил в късна тийнейджърска възраст. Сега, на 45 години, Омар е открит само на 200 метра от мястото, където е израснал - в съседска къща. 

препоръчано

Властите потвърдиха, че са арестували 61-годишен мъж, заподозрян, че го е държал в плен.

Изчезването на Омар се случва на фона на разгара на продължилия десетилетие конфликт между алжирското правителство и ислямистките групировки, съобщава Би Ти Ви. 

Семейството му се опасява, че той е бил сред около 200 000 убити или 20 000 отвлечени по време на размириците. По информация на местни медии обаче той е бил намерен скрит в кошарата за овце, където стоели животните през зимата. До него се стига през капак на пода на къщата, който бил скрит под купчина слама.

Прокуратурата е получила жалба срещу анонимно лице, в която се твърди, че Омар се намира в къщата на един от съседите си.

„След този сигнал главният прокурор нареди на националната жандармерия да започне задълбочено разследване и служители отидоха във въпросната къща“, казва служител на съда, цитиран от Би Би Си.

При акцията на полицията през миналия уикенд Омар е спасен от дома на съседа си, идентифициран само с инициалите си Б.А.

Заподозреният се е опитал да избяга от мястото на инцидента, но е бил задържан и арестуван.

Министерството заяви, че разследването все още е в ход, а Омар е в процес на получаване на медицински и психологически грижи.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Борисов с първи думи за кабинета Желязков: Ако правителството мине с някой трик, свършваме 3-4 неща и подаваме оставка (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Борисов с първи думи за кабинета "Желязков": Ако правителството мине с някой трик, свършваме 3-4 неща и подаваме оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 92
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК