Вход
София
Времето в София 4 o C

МЪЛНИЯ: Волен Сидеров предлага през ПИК отмяна на решението за дълговете на мюфтийството! "Обединени патриоти" правят решителна среща за евроизборите

МЪЛНИЯ: Волен Сидеров предлага през ПИК отмяна на решението за дълговете на мюфтийството! "Обединени патриоти" правят решителна среща за евроизборите

на 12.03.2019
166373
41
МЪЛНИЯ: Волен Сидеров предлага през ПИК отмяна на решението за дълговете на мюфтийството! "Обединени патриоти" правят решителна среща за евроизборите
Автор: Асен Рашков
12.03.2019
41
166373

Председателят на парламентарната група на Обединени патриоти Волен Сидеров даде ексклузивно интервю за агенция ПИК, в което коментира скандала около опрощаването на дълговете на мюфтийството. Народният представител заяви, че ще се срещне още днес с Цветан Цветанов и ще му предложи точката за опрощаването на дълговете да отпадне, с което да се успокоят духовете. Сидеров разкри пред медията ни, че в сряда предстои среща на малката коалиция, която трябва да вземе решение за предстоящото явяване на трите партии на евроизборите.

Интервю на Асен РАШКОВ

- Г-н Сидеров, и днес на дневен ред е темата за опростените дългове на мюфтийството. Законът за вероизповеданията вече мина на първо четене. Как гледате на това решение?

- Това е детайл в целия закон от преходните и заключителните разпоредби. Но трябва да се разказва и предисторията. Ще започна с това, че когато не ме слушат, колегите от ГЕРБ правят грешки. Имам предвид парламентарната група и господин Цветанов. В случая този закон беше внесен още декември и вносители бяха Цветанов, Карадайъ и Нинова. В този закон за вероизповеданията беше набелязано да се изплащат субсидии на основните вероизповедания според преброяването.

Аз още тогава им казах, че не е нужно да се бърза с този закон, защото това е много деликатна тема - вероизповеданията и религиите въобще. Нищо не налага да се бърза преди Нова година с един закон, който със сигурност ще създаде някакви спорни моменти.

Така и стана. След това на тях им се наложи да вкарат още един път закона - на 31 януари. В него прецизираха, тук вече Нинова не участва, Цветанов и Карадайъ само го внасят, кой ще е получател на държавната субсидия за вероизповеданията. Там добавиха и този спорен момент за опрощаването. То е за всички вероизповедания, но се оказа, че само мюфтийството има задължения. Това за опрощаването го добавиха в преходните и заключителните разпоредби, защото, за да получиш субсидия, така е и при партиите, ти трябва да нямаш задължения към държавата. И тъй като мюфтийството явно е имало, са добавили тази разпоредба.

Това се случва, когато не се вслушват в по-възрастните и опитни политици. Така става, правят се грешки.

- Как може да се поправи тази грешка?

- До 15 март е времето, в което могат да се направят поправки между първо и второ четене. И тъй като днес е вторник и всички парламентарни групи се събират, ние също ще имаме група, ще потърся господин Цветанов, за да обсъдим и коментираме например едно отпадане на клаузата за опрощаване на задълженията. Това би успокоило духовете и мисля че мюфтийството може да си оправи задълженията и без държавата да им ги опрощава.

Така се надявам да се успокоят духовете и да се избегне някакво напрежение, което може да възникне между вероизповеданията. Аз съм против това.

Аз, както и партия "Атака", многократно сме изразявали възражението си срещу увеличаването на джамии и прочие, но в крайна сметка трябва да се мисли всичко това да се случи без напрежение.

Хасан Адемов категоричен: ДПС не управлява имотите на мюфтийството

Хасан Адемов категоричен: ДПС не управлява имотите на мюфтийството

От БПЦ са получили своите възнаградения. А от...

на 12.03.2019

В ръцете на парламентарната група преди всичко на ГЕРБ е да реши и ако се съгласят да изготвим една поправка, то можем да я внесем още днес до края на деня или утре, така че да влезе между първо и второ четене. Това би премахнало спорната клауза за опрощаването.

- Очаквате ли да се вслушат във Вашия съвет? Вие сте добре запознат с настроенията сред парламентарните групи. Мислите ли, че се съгласят на такава поправка?

- Разумно е да се вслушат, защото виждате какъв обществен интерес предизвика тази тема. Обикновено при партия ГЕРБ е така, когато се получи обществена възбуда, те реагират тогава. Очаквам да се вслушат, иначе би било неразумно.

- Вашият партньор в малката коалиция Валери Симеонов определи това решение като сделка между Борисов и Доган. Съгласни ли сте с неговото мнение и мислите ли, че има някаква сделка между ГЕРБ и ДПС?

- Ще се въздържа от коментари за нещо, което не мога да видя, пипна или докажа. Аз мисля, че не беше правилно самото бързане с този закон за вероизповеданията. Той беше внесен от Цветанов, Карадайъ и Нинова още декември, тоест БСП участваше в него. Сега тях ги няма в парламента и се правят леко на наблюдатели и критикуват, но всъщност те са вносители на този закон. Ние от патриотите бяхме резервирани, ВМРО имаха свой проект, което беше отхвърлен. Ние от "Атака", а и мисля, че НФСБ също бяха на това мнение, бяхме резервирани към нещо, което се внася от трите групи.

Невслушването в нашия глас тръгна още от декември, дано сега се вслушат. Не знам дали има сделки, това не мога да го кажа, но смятам, че ще се реагира на обществения интерес и ще се поправи грешката, която беше направена с опрощаването.

- Чуват се мнения, че ДПС ви измества като коалиционен партньор с тези общи законопроекти, които гласуват с ГЕРБ. По-рано днес Валери Симеонов каза, че този проект не е съгласуван с Вас, а коалиционната политика изисква именно това.

- Не може така силно да се каже, че ДПС ни е изместило. Придава се малко повече значение на всичко, което ДПС направи, защото при тях има особен поглед. Не мисля, че има разместване. Понякога има разминаване в съгласуването, но и това не е нещо ново в парламентарния живот. Просто трябва по-добра стиковка и всеки такъв случай трябва да служи за поука. Дори и да си направил грешка, може и да я поправиш. Няма фатални неща.

- Евроизборите наближават, а най-вълнуващата тема може би е дали Обединени патриоти ще се явят съвместно на тях. Имате ли вече окончателно решение?

- Това е друга тема, която вълнува. Предстои да се срещнем утре в малката коалиция и се надявам силно да стигнем до някакъв културен, цивилизован начин, по който да се разберем. Както и да се явяваме, добре е да уверим обществото, че управленският мандат ще бъде завършен, а явяването на евроизборите вече е вътрешнопартиен проблем и той няма да доведе до прекратяването на управленския мандат. Това е важно да го изясним. Останалото ще го обсъдим с колегите, не мога да предвидя или предопределя какво ще се случи. Утре ще има среща, надявам се да излезем с разумни решения след нея.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(41)
1
НЕКА ЗАСТАНЕМ ТВЬРДО ЗАД БОЙКО БОРИСОВ И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ И ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ЗАД РЕШЕНИЕТО ИМ ДА НЕ ДОПУСНАТ АМЕРИКАНСКИ ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ В БЪЛГАРИЯ
2
Ако са патриоти , да напуснат парламента ,незабавно
3
с номерата ! Кой ви се връзва бе , другари лъжливи ?
4
Да заминават към нафталина.Там им е мястото.ПОМИЯРСКА МИРИЗЛИВА СГАН.
5
отговор на коментар
До 1 : Абе , кретен , четвърти ден ти обяснявам , че съм застанал зад тях с 25 сантиметрова много твърда подкрепа , но те помолиза да я извадя за малко , че ги боли като сядат.....Не цапай повече ефира , леке !
6
Вежди Рашидов: „Волен Сидеров изгря на една голяма пресконференция на „Мултигруп”. Волен беше водещ на тази пресконференция на „Мултигруп”, а Илия Павлов стоеше до него. От пребиваването на Сидеров в групировката са и контактите му с Доган, който не е тайна беше в много близки отношение с Илия Павлов” „Силите, които стоят зад Доган и Сидеров са структури на Държавна сигурност. От своя страна Илия Павлов ги подкрепяше и двамата”– 20.08.2013 г. (www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/iliya-pavlov-e-tayniyat-svatovnik-na-volen-i-dogan-11924) ++ През 2014 г. Богомил Бонев пише на Волен Сидеров във Фейсбук: „Сидеров, ти помниш ли книжарницата на Магурата през 1986 г.?! Помниш ли, че те арестувах с белязани пари за рекет и откраднати фотообективи, бе?! И делото отиде по подсъдност за изнудването в 3-о РПУ. Но някой от ДС пое случая. И „случайно” се размина без дело.” (https://offnews.bg/nashite-avtori/iz-delnitcite-na-edin-lud-15-19-oktomvri-690446.html)
7
Осигуряват кворум в НС, а после реват... кой ли им вярва!
8
„Лидерът на „Атака" Волен Сидеров не е ходил войник заради сериозни проблеми със зрението. Това показва документ, издаден от Централния военен архив във В. Търново. Според него националистът има „трайни рефракционни аномалии над 10 диоптъра и на двете очи". Справката е поискана от независимия депутат Станчо Тодоров Бил съм шеф на наборни комисии и никога не сме отлагали войници заради очила или лещи, заяви Станчо Тодоров. И попита: „Как Волен няколко години след като е бил освободен от редовна военна служба, е станал професионален фотограф?" „Ако Волен има над 10 диоптъра, той реално е сляп. Това е доказуемо. Искам да се види кой е този лекар, който ще му издаде такъв документ и кой е докторът, излекувал слепота!", възмущава се Тодоров. Той е убеден, че Сидеров е излъгал, за да избяга от задължителната военна служба.“ - https://www.168chasa.bg/article/6679588
9
И кой пречи на ТИКВАТА, ПЪПЕША и ВИНКЕЛА да не допускат ядрено оръжие, бе ГЕЙберастки МИРИЗЛИВ ПЕЕЕРАСИНО?!Нали виждаме, че ШАЙКАТА прави каквото си поиска.ТЪПАНАР.
10
Тези Българи , пред чиито портрети са се изтипосали тримата наглеци , ако можеха да възкръснат , на секундата ще ги гръмнат !
11
https://www.youtube.com/watch?v=Tnc8JAF4U6M
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
До 1 твърдо ще застанем зад теб със твърдия бъди спокоен
15
Правилно, Сидеров. Подкрепям думите ти
16
Drugite trqbva po-4esto da go slushat!
17
Точно така! Само с Атака
18
имат пари да строя джамии а нямат пари да си платят данъците. какво печели герб от това незнам. не ги слушайте американците чак толкова. предполагам че някой от америка е накарал цветанов.
19
Браво на Сидеров, напред и нагоре
20
Точна така! Резаците трябва да си плащат!
21
Браво, господин Сидеров. Вие сте единствения защитник на патриотизма и българщината.
22
Браво Волене! Давай смело срещу тая паплач
23
"Слушай ме какво говоря и не гледай какво правя." Да, ама ние гледаме и виждаме, че бившите патриоти фактически крепят негласната коалиция между GЕРБ и ДПС! Бившите им избиратели няма да им простят...
24
Сидеров е единственият,който се съобразява с желанията на българите.Дори,когато подкрепя правителството,пак го прави, защото така реши народа на изборите.Народа избра ГЕРБ,а за Атака само седем депутати.Щом народа е решил така,значи седмината,ще подкрепят ГЕРБ.Има нещо шизофренно в този народ.Гласуват за ГЕРБ, БСП, ДПС,а искат да се случи това,, за което Сидеров се бори.Със седем депутати нестава.Обещанията на Сидеров,са само ако е пример,иначе няма как да се постигне всичко.Със седем депутати,може само да подкрепя власта и да се опита да прокара някоя патриотични идеи.Всъщност той,това и прави.
25
ама НЯМА да го направите. ЗАщо не напуснете парламента в знак на протест?! Смешници
26
До 24 : Шизофренното в този народ е, че отива за гъби, риба, охлюви и коприва по време на избори. Оставя избора на подкупени и зависими и после се сърди, че негодници ни управляват...
27
Ако напуснат парламента - със сигурност идват БСП и ДПС. Ако не го напуснат - има шанс да се отмени този рекет. А ако не се отмени - тогава да напуснат. ГЕРБ се оказват Двулични и твърде глупави отбор Калинки.
28
ТВОЯ, КАТО НЕ Е РЯЗАН, ЗАЩО НЕ ПЛАТИ С ПАРЧЕТО СИ РЕМОНТА НА ЖЕЛЯЗНАТА ЦЪРКВА В ИСТАНБУЛ
29
Мъча се да сравня Румен Радев с Цветанов и Борисов. Цветанов осъден на 4 години затвор за подкрепа на началник на Гдбоп, оказал се мафиот и бандит. Бойко разследван за кражба на коли, нелегални цигари и рекет. Дебелия Каракачанов, пияница, в търново дойде кьоркютюк пиян за срамотите, продава бълг. паспорти.. Радев не е света вода, но поне засега няма големи прегрешения.. Шайката крещи неистово,пребледнели и уплашени, дръжте Радев, че попържа княза, голяма веселба пада ей.....
30
Скачат ,изригват ,и какво ли още не но като дойде време да се гласува на второ четене опрощаването на дълговмете на Главномюфтийство Обединените лъжепатреотаре идиоти пак ще са в залата и ще осигурят кворям на ГЕРБ и ДПС да гласуват опрощаването.Другото са си лъжепатреотарски мушунгии.
31
ГЕРБ, Обединените идиоти и резаците така грозно са оплетени, че не се знае чий xyи в чий гъз е. На всичкото отгоре и варненския простак Марешки също си подава гъзъ. Дайте да гласуваме за която и друга партия, само за тези тъпанари - не !
32
продължава да затъва в блатото! ! ! Гробарите - боки и цвъки опрощават милионите на тези които разделят нацията, а мат’риалът плюе срещу ОБЕДИНЕНИТЕ ПАТРИОТИ. НАИСТИНА ПРОСТОТИЯТА НЕ ХОДИ ПО ГОРАТА
33
Псевдо патриотите бяха дотук.
34
ama вервате ли му на този
35
Парламента ? Къде ще намерят такова местенце да получават заплатки по 5000 лева, разходки по чужбина , допълнително раздаване на парици от държавното спонсориране, на практика одрани от гърба на дрипавите данъкоплатци. Нали трябва да пътуват до Куба, до Брюксел да хвърлят тапи по сервитьорите, до Париж , до и т.н.
36
подал по братското направление , но му се ще да опита и рязан !
37
Алчни бе.
38
Сега Google плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от home.I са се присъединили към тази работа преди 2 месеца и съм спечелил $ 20544 в първия ми месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми е променен-пълен. --------->>>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6.­c­o­m
39
Г Н. СИДЕРОВ НЕ УСЕЩАТЕ ЛИ ,ЧЕ ВИЕ ПАТРИОТИТЕ ВИ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ПАРАВАН НА ЗАДКУЛИСНИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА ЧЕНГЕСАРСКАТА ЗАДКУЛИСНА КОАЛИЦИЯ ::. ГЕРБ--ДПС ? ? ? НИЩО ,ЧЕ НЕ СЪМ ШОЛИТИК ,НО ПРИБЪРЗАНОТО РЕШЕНИЕ НА БОРИСОВ ДА НАПРАВИ КОАЛИЦИЯ С ПАТРИОТИТЕ БЕ СИЛНО СЪМНИТЕЛНА ! ! ! ПАТРИОТИТЕ НА БАРИКАДАТА. ,Я ДЕПЕСАРИТЕ ОТЗАД АИ ПЛЕТЯХА ТЯХНАТА ЗАДКУЛИСНА КОШНИЦА ! ! ! !
40
Защо ще ги опрощават дълговете?Имат толкова атрактивни имоти ,отдават ги под наем и пак имат дългове.Погледнете им колите,никой не знае и какви заплати получават.Ако са бедни българи ще им опростят ли дълговете?Пеевски да извади някой лев да плати,нали му осигуряват имунитета
41
Отур сикиме бак Истанбул.само това ще добавя......?????????
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували на евроизборите през май?
Общо гласували: 7288
архив

- Момиченце, не яж толкова бонбони, защото не е полезно!
- Моят дядо пък доживя до 106 години!
- И ядеше много бонбони ли?
- Не, не се бъркаше в чужди работи!

няма нови новини
Днес: 285
hot
най-четени новини в момента
сега
2193
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Истината за аферата в столичното 78-мо училище - пълни разкрития за скандалната директорка, родителите и мнението на министър Вълчев
x
Как да запалите фитила на партньора си за секс
x