МЪЛНИЯ В ПИК: Корнелия Нинова с апартамент на безценица - лидерката на БСП платила за жилище в София 21 000 лв. (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

Политика

МЪЛНИЯ В ПИК: Корнелия Нинова с апартамент на безценица - лидерката на БСП платила за жилище в София 21 000 лв. (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

404758
на 21.03.2019
МЪЛНИЯ В ПИК: Корнелия Нинова с апартамент на безценица - лидерката на БСП платила за жилище в София 21 000 лв. (УНИКАЛНИ СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Скандално евтин апартамент притежава и лидерката на БСП Корнелия Нинова, която първа скочи да громи Цветан Цветанов заради жилището, което си е купил със заменка. Бившата синя приватизаторка обаче държи първенството по ниска на цена, на която се е сдобила с доста ценен имот, струващ в пъти повече по пазарни цени.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Тя е купила апартамент от 90 кв.м. за едва 21 000 лв. 

Цената на квадратен метър, която Нинова и мъжът й, който е служител на гиганта "Лукойл", са платили е 241 лв. при пазарна стойност на имотите в района по това време от 850 лв. на квадрат.

Сделката е направена през 2004 г. според имотната декларация на червената лидерка от онова време. Жилището се намира на столичната улица „Боряна“ в квартал "Овча Купел" и тя го купува за скромната сума малко след като успяла скандално да приватизира "Техноимпекс", фалирало после под нейно ръководство (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА). 

Според официалната статистика на НСИ за 2004 г. средната цена на имотите в София през годината е била 1095 лв. или четири пъти по-висока от платената от Корнелия Нинова.

От снимки, публикувани от самата Нинова и показани първо в ПИК преди време, става ясно, че апартаментът, в който Нинова живее е обзаведен със скъпарски мебели и лидерката тъне в лукс, като има дори камина. 

Най-уютно предводителката на социалистите се чувствала в просторния си хол, където изпъква голям и удобен тапициран с кожа диван. Секциите и рафтовете също са решени в подобни нюанси и са изработени от масивно дърво, към което очевидно социалистката има афинитет. Масата в трапезарията й отново е направена от висок клас дървен материал и е толкова голяма, че на нея може да седне да вечеря половината от Националния съвет на БСП.

Акцентът в трапезарията на Корнелия несъмнено е голямата камина, която може би по-скоро служи за рафт за сувенири, отколкото за отопление. Впечатление прави, че из целия ѝ апартамент по стените висят изображения на светци, като най-голяма и най-специална за нея била иконата на света Богородица с метален обков, закачена в коридора й.

В родната си Мизия Корнелия Нинова също се шири в цял чифлик, а къщурката й е истински палат, разкриха преди време ПИК и "Ретро". Лидерът на БСП има имот там, за който твърди, че не е нищо особено.

Истината се оказва доста по-различна. Бащината й къща за беда била отнесена от потопа през 2014 година. От тогава насам се говори, че Нинова е наляла милион лева за да я възстанови, разкриват нейните съграждани. Комшиите й твърдят, че от предишната къщурка няма и следа. Амбициозната партийна функционерка е вдигнала цял палат. Който се простира на цял декар място в центъра на Мизия до църквата.

Съседите не били виждали сградата от вътре след ремонта. Имението било заградено с висока ограда. Която била повече от 20 метра дълга. Правело им впечатление, че цялата била от скъп дървен материал. Изобщо имотът изпъквал на фона на къщите в съседство. Които били от кирпич. А провинциалната къща на Нинова светела с нова дограма и ярка боя.

Все пак дори с тези имоти Нинова бледнее пред протежето си Елена Йончева. ПИК пък разкри вчера, че Йончева не случайно се е сдобила с прякора Милиончева, защото е милионерка отдавна и само в имоти притежава близо 2 млн. лв. - няколко апартамента, магазин, вила с двор и гараж на територията на София, както и 7 декара гори край Горубляне. Вероятно с охрана и камери е опасан и уникалния палат като за холивудска звезда, който депутатката от БСП обитава в луксозния квартал „Бояна” в полите на Витоша. Както ПИК съобщи, там Йончева се шири в цели 340 квадрата имот, който е като същински палат. Жилището на журналистката се състои от 6 стаи и няколко коридора, изцяло обзаведени с поръчкови мебели (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

 

Лидерката на БСП се шири в хол с камина и поръчкови мебели

Имението на Нинова в Мизия е оградена с висока ограда, която крие лукса вътре

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
Васил Тончев с ТОП прогноза пред ПИК TV: Борисов бие на вота - вариантите за мнозинство са два и той вече ги е набелязал. Но вървим към нова спирала от избори (ВИДЕО) Васил Тончев с ТОП прогноза пред ПИК TV: Борисов бие на вота - вариантите за мнозинство са два и той вече ги е набелязал. Но вървим към нова спирала от избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 99
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК