МЪЛНИЯ В ПИК! Лорер проговори за щаб квартирата на "Чаталджа", която се озова в ръцете на кралицата на винетките Станислава Арнаудова. Вижте обяснението му как е спечелил 1,5 млн. лв. от продажбата (ВИДЕО)

Епицентър

МЪЛНИЯ В ПИК! Лорер проговори за щаб квартирата на "Чаталджа", която се озова в ръцете на кралицата на винетките Станислава Арнаудова. Вижте обяснението му как е спечелил 1,5 млн. лв. от продажбата (ВИДЕО)

256872
на 12.01.2024
МЪЛНИЯ В ПИК! Лорер проговори за щаб квартирата на Чаталджа, която се озова в ръцете на кралицата на винетките Станислава Арнаудова. Вижте обяснението му как е спечелил 1,5 млн. лв. от продажбата (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Няма скандал и колегите ви, които го разпространяват, са разказали очевидното - това, което е декларирано.

Това заяви пред ПИК TV и Соня Колтуклиева депутатът от ППДБ и бивш министър на иновациите Даниел Лорер по повод новината, че къщата, в която живееше на ул. "Чаталджа" в центъра на София е продадена.

"Както покупката на апартамента е надлежно декларирана, така и продажбата ще бъде надлежно декларирана", обясни той.

Бившият министър разказа и как така за малко над година печели над 1,5 млн. лв. от покупко-продажбата според данните в Агенция по вписванията.

"Беше полусрутена стара къща. Доколко знам, банка "Алианц" е била настанена там. Ние я закупихме в изключително лошо състояние. Ние закупихме от фирмата част от нея, след което я ремонтирахме и живяхме там известно време. След което я продадохме, може да се каже на върха на пазара на имотите в София, в идеалния център, след сериозен ремонт и след сериозна инфлация. Това е причината за разликата в цените", каза той.

"Не съм убеден, че Асен Василев живееше там. Единственото общо, което имам с темата за винетките, е, че си ги купувам всяка година за моя личен автомобил", заяви депутатът от ППДБ.

Лорер не пожела да отговори на въпросите на Соня Колтуклиева дали е закупил частта от този имот от фирма на Асен Василев.

Припомняме, че видно от разпространените документи от Бърд.бг, Виолета и Даниел Лорер купуват в началото на април 2022 г. част от сградата на ул. "Чаталджа" 3 за сумата от 351 950 лева. Според документите това е самостоятелен обект, предназначен за офис, въпреки че Лорер заяви пред медията ни, че са живели в имота със семейството му.

Само година и 5 месеца по-късно, през септември 2023 г., двамата със съпругата му продават имота за 1 858 038,50 лв. Което прави малко над 1,5 млн. лв. печалба.

Важно е да се отбележи, че имотът е закупен по времето, когато Лорер е министър на иновациите.

Припомняме, че според изнесената информация другата част от имота принадлежи на фирма, свързана с Асен Василев. На 29 декември 2023 г. Марио Иванов Сотиров, управител и настоящ собственик на “СТВ Консълтинг” ЕООД, както и приближен на “Продължаваме Промяната”, и министър Василев, подава в Търговския регистър внесената ден преди това молба до съда за обявяване на фирмата в несъстоятелност.

Причината за това е, че на 17.11.2023 г. американският гражданин Себастиян Бретшнайдер е получил от съда обезпечителна заповед за над 5 милиона лв. (5 013 317.86), издадена на негово име, и е наложил запор на сметките на фирмата.

Претенциите на Бретшнайдер към други активи на фирмата обаче са предвидливо неутрализирани два месеца по-рано. На 7 септември 2023 г. “СТВ Консълтинг” продава дворното място и пет имота в сграда на ул. “Чаталджа” 3 в София за близо 3 милиона лева. И три месеца след това фалира.

“Спасителят” на “СТВ Консълтинг” е небезизвестната “Кралица на винетките” Станислава Арнаудова. Тя плаща над 5 милиона лв. за т.нар. “офис на Промяната” на Чаталджа. Парите обаче се изпаряват в неизвестно направление и Себастиян Бретшнайдер успява да блокира само 561 790 лв.

За отбелязване е, че частта на Лорер е само 113 квадрата и при продажбата тя отново е обозначена като офис.

Тоест Станислава Арнаудова заплаща по близо 16 000 лева на квадратен метър, въпреки че към момента луксозни офиси в центъра на София се търгуват за максимум 6000-7000 лева на квадратен метър.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 10 май - Овните да внимават в отношенията с близки и познати, неприятна новина ще ядоса Водолеите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 10 май - Овните да внимават в отношенията с близки и познати, неприятна новина ще ядоса Водолеите
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Мария Габриел проговори защо не е в евролистата на ГЕРБ и дали е обидена заради проваленото й премиерстване (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Мария Габриел проговори защо не е в евролистата на ГЕРБ и дали е обидена заради проваленото й премиерстване (ВИДЕО)
ново
Днес: 104
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК