МЪЛНИЯ В ПИК TV: Депутатите приеха Закона за хазарта (ОБНОВЕНА)

Политика

МЪЛНИЯ В ПИК TV: Депутатите приеха Закона за хазарта (ОБНОВЕНА)

42335
на 07.02.2020
МЪЛНИЯ В ПИК TV: Депутатите приеха Закона за хазарта (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Депутатите гласуват на първо гласуване на Законопроект за управление на агрохранителната верига. Преди това, по предложение на Валери Симеонов, като точка втора, беше включено гласуването на второ четене на Закона за хазарта. 

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Предложението му беше подкрепено от 102-ма народни представители. Любопитно, че 45 депутати гласуваха против, а 16 се въздържаха.

Законът мина на второ гласуване в Бюджетна комисия вчера. Със закона се забранява организирането на хазартни игри, разпространението на билети, фишове, талони или други знаци, както и плащането на печалби на хазартни игри от лица или обекти или вериги от обекти без съответния лиценз.

Текстовете предвиждат лотарийни игри, с изключение на томбола, бинго, кено или техните разновидности, да могат да се организират само от Държавното предприятие "Български спортен тотализатор“ след получаване на съответния лиценз. Законът дава възможност в срок до 30 дни от влизане в сила, организаторите, чииото лиценз ще бъде прекратен са длъжни да учредят в полза на Държавната комисия по хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на печалбите, които не са изплатени до този момент.

Преди това обаче депутатите разискват управлението на агрохранителната верига. Светла Бъчварова от БСП нападна закона и го определи като претоплена манджа, защото се предлагал в същия вид за втори път в последните три години. Въпреки това, законът беше приет и се пристъпи към този за хазарта.

Без никакви реплики, разисквания и пререкания, Законът за хазарта беше приет на второ четене. С това се изчерпа парламентарната програма за днес и депутатите бяха пуснати в почивка до 11 часа, когато предстои парламентарният контрол.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК