МЪЛНИЯ: "Промяната" свика изпълнителен съвет за свалянето на Рая Назарян. Бутат човек от БСП за служебен премиер, подкрепен от ДПС на Доган

Акценти

МЪЛНИЯ: "Промяната" свика изпълнителен съвет за свалянето на Рая Назарян. Бутат човек от БСП за служебен премиер, подкрепен от ДПС на Доган

2329961
на 06.08.2024
МЪЛНИЯ: Промяната свика изпълнителен съвет за свалянето на Рая Назарян. Бутат човек от БСП за служебен премиер, подкрепен от ДПС на Доган
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Изпълнителен съвет на "Продължаваме промяната" се провежда в момента, на който се обсъжда предложение за сваляне на Рая Назарян от председателския пост в Народното събрание.

препоръчано

За мястото на издигнатата от ГЕРБ юристка се спряга кандидатурата на Иван Иванов от БСП, който впоследствие на бъде назначен от президента Румен Радев за служебен премиер.

Това съобщи преди минути БГНЕС, като се позова на свои източници от събранието на ПП.

Иван Иванов бе предложение на Пламен Орешарски през 2013 г. за заместник-министър на вътрешните работи, но кандидатурата му се оказа злополучна, след като бяха разкрити неговите връзки с групировката СИК в Шумен. Тогава той остана на поста само няколко часа.

Предложението за Иван Иванов се очаква да бъде подкрепено от БСП и от групата на Ахмед Доган в ДПС.

Иван Иванов се очаква да смени всички министри от служебния кабинет на Димитър Главчев и да назначи за вътрешен министър приближения до Радев Иван Демерджиев и за финансов министър Асен Василев.

Втората среща за отстраняването на Рая Назарян идва само четири днес след тайната сбирка в НДК, която единствено ПИК засне и разконспирира. 

Миналия петък там се събраха представители на ИТН, ППДБ, ДПС на Доган, БСП и "Възраждане", за да умуват как да отстранят юристката от най-високата трибуната в държавата.

Заговорниците се събраха в старите офиси на Слави Трифонов, докато предаването му беше част от БТВ. На тайната сбирка присъстваха депутатът от ППДБ Ивайло Мирчев, съпредседателят на коалицията Кирил Петков, близкият до Ахмед Доган независим депутат Рамадан Аталай, Костадин Костадинов, временният председател на БСП Атанас Зафиров, както и друг от депутатите на Доган - Джейхан Ибрямов.

Четирите парламентарни групи плюс независимите депутати от ДПС имат общо 137 народни представители, което е достатъчно, за да бъде свалена Рая Назарян.

Припомняме, че миналата седмица в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предупреди, че ако Назарян бъде свалена от председателския пост, то всички бъдещи мостове около съставяне на правителство биха изгорели.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ПИК!

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на Промяната и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на "Промяната" и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО)
ново
Днес: 26
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК