Мъск обмисля да спре Туитър (Х) за Европа

Европа

Мъск обмисля да спре Туитър (Х) за Европа

6627
на 20.10.2023
Мъск обмисля да спре Туитър (Х) за Европа
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Илон Мъск, собственик на платформата за социални медии X, обмисля да премахне услугата, наричана преди Туитър, от Европа. Решението е в отговор на нов регламент за интернет платформите в региона, съобщи новинарският сайт "Инсайдър".

препоръчано

Милиардерът е обсъждал премахването на приложението в региона или блокирането на достъпа на потребителите в Европейския съюз до него, съобщи човек, запознат с компанията.

През август Европейският съюз прие Закона за цифровите услуги (ЗЦУ), в който се определят правила за предотвратяване на разпространението на вредно съдържание, забрана или ограничаване на някои практики за насочване на потребители и споделяне на някои вътрешни данни с регулаторни органи и свързани изследователи, наред с други неща.

В сряда социалната мрежа започна да тества нов абонамент, предвиждащ такса от 1 долар за новите потребители на платформата във Филипините и Нова Зеландия. Те ще бъдат първите, които ще изпробват програмата "Not A Bot", предназначена да намали спама и фалшивите акаунти. 

Съществуващите потребители няма да бъдат засегнати от новата абонаментна услуга. Тези, които изберат да не плащат, ще могат да предприемат действия "единствено за четене", включително на публикации, гледане на видеоклипове и следване на акаунти. Те обаче няма да могат да харесват публикации, да отговарят, да публикуват повторно, да цитират или да отбелязват публикации.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев пред ПИК TV: Последната седмица на октомври ще е топла. В неделя хората да отидат да гласуват - сухо е и няма да има гъби Проф. Георги Рачев пред ПИК TV: Последната седмица на октомври ще е топла. В неделя хората да отидат да гласуват - сухо е и няма да има гъби
ново
Днес: 25
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК