Наводненията в Судан взеха живота на десетки хора, хиляди жилища са под вода

СВЕТЪТ ДНЕС

Наводненията в Судан взеха живота на десетки хора, хиляди жилища са под вода

4510
на 19.08.2019
Наводненията в Судан взеха живота на десетки хора, хиляди жилища са под вода
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Най-малко 46 човека са загинали и хиляди жилища са били разрушени през последните два месеца при наводнения в Судан заради проливни дъждове, съобщи вчера суданския заместник-министър на здравеопазването Сулиман Абдел-Габар, цитиран от АП. 

препоръчано

По думите му от 14 юни досега са били ранени около сто човека. Поройните дъждове са засегнали 16 от 18-те провинции на страната и най-малко 14 500 жилищни сгради са останали под вода, като две трети от тях са рухнали. Засегнатите от стихията семейства са около 16 хиляди; удавили са се над 3100 глави добитък. На помощ на пострадалите от бедствието са се притекли военни.

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 80
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК