НАГЛА КРАЖБА: Изчезна българското знаме от паметника на Васил Левски в Босилеград

Балкани

НАГЛА КРАЖБА: Изчезна българското знаме от паметника на Васил Левски в Босилеград

3874
на 05.03.2021
НАГЛА КРАЖБА: Изчезна българското знаме от паметника на Васил Левски в Босилеград
Автор:   ПИК

На 3 срещу 4 март е изчезнало българско знаме, оставено от граждани на Босилеград, които са полагали венци и цветя върху паметника на Васил Левски по повод Националния празник на Бъгария, оплакаха се от културния център в града.

препоръчано

На 4 март родолюбецът Димитър Димитров е подал сигнал в полицията, като това не е първи подобен случай. През 2011 г. срещу председателя на Демократичния съюз на българите Драголюб Иванчов и председателя на КИЦ "Босилеград” Иван Николов бяха повдигнати обвинения, че по повод 3 март, били сложили на сградата на КИЦ-а българско знаме и двамата бяха осъдени по "Закона за защита на знамето, герба и името и делото на Йосип Броз Тито”.

Година по-късно на Драголюб Иванчов бе направен обиск и му беше свалено българско знаме от родната му къща.

На предишните парламентарни избори за народни представители в Народното събрание, пред избирателната секция в Босилеград, беше поставено българско знаме и отново срещу председателят на КИЦ "Босилеград” Иван Николов бе повдигнато обвинение.

През 2017 г. по нареждане на кмета Владимир Захариев беше отнета паметна плоча с имената на жертвите от Погромът в Босилеградско на 15-16 май 1917 г.

свързани новини

"Очевидно е, че сръбските власти в Босилеград имат нулева толеранция към българските национални символи, независимо от това, че населението е изцяло българско и независимо от това, че на всяка официална среща заявяват, че се спазват правата на българското малцинство. Парадоксално е, че по повод Националния празник 3 март, български знамена и знакови сгради от Турция до Ниагара бяха осветени с боите на българския трибагреник и никой не направи въпрос от това. Очевидно само в Босилеград и Македония е проблем да си българин и да изявяваш българщината си дори и само по време на българските национални празници“, коментира председателят на КИЦ "Босилеград" Иван Николов, пише "Монитор".

Сподели:
Бомба x
СЕНЗАЦИОННО: Пентагонът потвърди за видео с НЛО СЕНЗАЦИОННО: Пентагонът потвърди за видео с НЛО
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ за лъжата с мажоритарния вот: Защо вярвате на Трифонов, след като той излъга своите избиратели? (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ за лъжата с мажоритарния вот: Защо вярвате на Трифонов, след като той излъга своите избиратели? (ВИДЕО)
ново
Днес: 164
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това