Наглост! Строителна фирма разсипа бетона по улица във Варна! Никой не го почисти

ЧАС ПИК

Наглост! Строителна фирма разсипа бетона по улица във Варна! Никой не го почисти

10278
на 15.09.2015
Наглост! Строителна фирма разсипа бетона по улица във Варна! Никой не го почисти

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Бетон е разлят по ул. „Д-р Любен Каравелов“, която е основния път към кв. „Бриз“, сигнализира Петел.бг. На нея има строеж, заради който явно е минала бетонобъркачка, но след като бетонът се е разсипал по улицата, никой не се е заел да го почисти.

препоръчано

„Не стига, че пътят там е толкова тесен, че колите едва се разминават, ами сега съвсем не може да се мине. Нито майки с колички, нито пешеходци. Да не говорим, че и са паркирали там автомобили, което съвсем затруднява движението“, възмущава се варненец. В наредбата за опазване на обществения ред е посочено, че превозът на строителни материали става само с:

„Превозни средства снабдени с контейнери или добре уплътнени каросерии и здрави покривала по определен от община Варна маршрут“.
Това предполага извозването да става без замърсяването на улиците и околната среда.
Ако все пак бъдат разпилени строителни материали някъде по пътищата, задължение на шофьора е те да бъдат почистени, заяви Тодор Иванов, зам.-кмет по сигурността.
Глобата за такъв тип нарушение е в размер на 250-500 лв.
„При извършване на строителна дейност за реда и чистотата на строителната площадка и прилежащите й части от тротоара, уличното платно и строителната техника отговарят възложителят, строителят, проектантът, консултантът, техническия ръководител и доставчикът на машини, съоръжения и технологично оборудване, извършващи строежа до предаване на обекта на законните му собственици“, е посочено още в наредбата за опазване на обществения ред.

В този случай кой и дали изобщо някой ще бъде глобен остава загадка. Но със сигурност щеше да е по-лесно бетонът да бъде изчистен, докато е пресен, за да не се налага къртене, след като засъхне.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК