Над 1000 души участваха в рекорд за най-масово пеене в Бургас

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Над 1000 души участваха в рекорд за най-масово пеене в Бургас

6456
на 24.05.2013
Над 1000 души участваха в рекорд за най-масово пеене в Бургас
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

 Над 1000 души участваха в рекорд за най-масовото пеене на химна, посветен на Светите братя Кирил и Методий "Върви, народе възродени" в Бургас.Участниците се събраха на площад "Тройката" и се подредиха на стълбището на Съдебната палата.

препоръчано

Във всенародното пеене участваха хор "Родна песен", членове на хорови дружества от Бургас, ученици от бургаските училища и деца от детските градини. В пеенето се включиха и обикновени граждани. Представителите на община Бургас раздаваха на участниците хартиени знамена с ликовете на Светите братя Кирил и Методий, а отзад бе напечатан текстът на песента.

Изпълнението бе заснето, а записът ще бъде изпратен на организаторите от книгата за рекордите "Гинес", за да може следващата година Бургас да участва с рекорд, каза Петър Парушев от отдел "Култура" в община Бургас. В масовото пеене се включиха кметът на Бургас Димитър Николов и зам.-кметът Йорданка Ананиева. "Изключително съм горд и радостен, че точно тук - в Бургас, с ентусиазма на всички бургаски деца и най-вече на хоровите школи в нашия град започнахме опита за рекорд. Това е най-щастливият, весел и красив празник. Всички деца са толкова развълнувани, а с тях родителите, бабите и дядовците. Аз съм оптимист, че ще запазим българската духовност, след като видях, че толкова много усмихнати хора изпълняват тази песен с такова приповдигнато настроение, а това ме прави още по-горд", каза кметът Димитър Николов. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК