Над 120 медици в Бургас са под карантина или с коронавирус

Региони

Над 120 медици в Бургас са под карантина или с коронавирус

5028
на 05.12.2020
Над 120 медици в Бургас са под карантина или с коронавирус
Автор:   ПИК

64 лекари и над 60 медицински сестри от областната болница в Бургас са или под карантина, или болни от Covid-19. Това каза кметът Димитър Николов, цитиран от БНР.

препоръчано

Той заяви, че предвидените средства за празничните програми на Никулден и Коледа ще бъдат пренасочени за обезпечаването на болниците в града.

„Бургас достигна второ място в статистиките по заболяемост с Covid-19 в страната. На този фон много от лекарите и медицинските сестри в областната болница в момента не са на работа - каза Николов. - На Никулден, когато Бургас чества своя празник, 3 000 порции печена риба и рибена чорба ще бъдат раздадени на лекарите и пациентите в бургаските болници.Със спестените средства от Никулден и Коледа община Бургас ще закупи консумативи, предпазни облекла и апаратура за болниците в града”.

 

Сподели:
Бомба x
Кои са най-сериозните и най-забавните зодии Кои са най-сериозните и най-забавните зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това