Над 170 задържани на антиправителствени протести в Беларус

Европа

Над 170 задържани на антиправителствени протести в Беларус

4150
на 28.03.2021
Над 170 задържани на антиправителствени протести в Беларус
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Над 170 души са задържани днес по време на новите антиправителствени протести в Беларус от силите за сигурност, които според правозащитници са употребили сила срещу демонстрантите, предаде ДПА.

препоръчано

Правозащитната организация "Вясна" съобщи, че над 170 протестиращи са задържани в Минск, където според медиите имало по-скоро малки децентрализирани митинги, отколкото масова демонстрация. Силите за сигурност според съобщенията са задържали случайни хора на автобусни спирки, включително представители на медиите. Кореспондент на Дойче Веле, Никълъс Конъли, е бил задържан повече от пет часа, съобщи медията късно вечерта.

Опозиционният лидер Светлана Тихановска призова в Телеграм за преговори с авторитарното ръководство на страната с международно посредничество с цел намирането на "мирен изход от кризата в Беларус". По думите й над 750 000 души са гласували за такива преговори в онлайн платформи, цитира БТА.

В Беларус нямаше големи антиправителствени протести, откакто силите за сигурност смазаха брутално масовите протести миналата година след изборите на 9 август, на които президентът Александър Лукашенко провъзгласи победа въпреки обвиненията, че вотът е фалшифициран.

Тази седмица за пръв път след зимата хората излязоха на улицата на протест в Деня на свободата (неофициален празник, годишнина от обявяването на независима Беларуска народна република през 1918 г.) Властите обявиха, че са задържани над 200 души по време на демонстрациите.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 18
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК