Над 2 хиляди души са избягали от затвор в Нигерия

Африка

Над 2 хиляди души са избягали от затвор в Нигерия

5992
на 05.04.2021
Над 2 хиляди души са избягали от затвор в Нигерия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Най-малко две хиляди затворници избягаха в понеделник от централния затвор в нигерийския град Оуери (административен център на южния щат Имо). Това съобщава нигерийският вестник The Nation.

препоръчано

Според информацията на изданието, група въоръжени бандити са нападнали затвора в около 1 часа местно време (03:00 българско). Сградата се намира в близост до централата на правителството на щата. Освободени са поне две хиляди затворници. По-рано нигерийската версия на британския вестник The Guardian съобщава за около 1,5 хиляди души, избягали от затвора.

Нападателите са използвали динамит, за да взривят част от стената на затвора. Последвало е нападение, по време на което един полицай е убит. Според очевидец въоръжената група пристигнала до главния вход с кола с армейски табели. Сега в затвора са изпратени допълнителни военни части. Издирват се избягали затворници.

The Nation също съобщава, че едновременно с нападението над затвора е нападнато и централното полицейско управление на щат Имо. В резултат на това още около 600 души, които са били в следствения арест там, са избягали. След това нападателите са подпалили сградата и обслужващите превозни средства, паркирани наблизо.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК