Над 300 са жертвите след силното земетресение в Хаити

СВЕТЪТ ДНЕС

Над 300 са жертвите след силното земетресение в Хаити

4474
на 15.08.2021
Над 300 са жертвите след силното земетресение в Хаити
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Жителите на Хаити работя цяла нощ, за да разчистват разрушените сгради в търсене на приятели и роднини, затиснати под отломките след силното земетресение, ударило бедната карибска страна и причинило смъртта на повече от 300 души, а много други са ранени. Това съобщи „Ройтерс”, цитирана от „Фокус”.

препоръчано

Земетресението с магнитуд 7.2 по скалата на Рихтер разруши стотици домове в страната, която все още се съвзема след силния трус преди 11 години и е без държавен глава след убийството на президента миналия месец.

Югозападната част на Хаити понесе основната тежест на удара, особено в региона в и около град Ле-Ке. До събота вечерта властите на Хаити са регистрирали най -малко 304 смъртни случая, а повече от 1 800 души са ранени.

Църкви, хотели, болници и училища бяха сериозно повредени или разрушени, а стените на затвора се срутиха.

„Трябва да покажем много солидарност в тази извънредна ситуация“, каза премиерът на Хаити Ариел Анри, неврохирург, който излезе начело в проблемната страна след убийството на президента Жовенел Мойсе на 7 юли.

Във Ватикана папа Франциск призова нациите да изпратят спешно хуманитарна помощ.

„Нека солидарността от всички облекчи последиците от трагедията“, каза той на поклонници и туристи по време на своята неделна благословия на площад „Свети Петър“.

Достъпът до най-засегнатите райони се усложнява и от влошаване на законността и реда, което остави ключови пътища в ръцете на групировки, въпреки че непотвърдени доклади в социалните медии предполагат, че ще те пропуснат помощта.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 41
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК