Над 3000 т компост са продадени от биологично третиране на отпадъци

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Над 3000 т компост са продадени от биологично третиране на отпадъци

9378
на 16.04.2015
Над 3000 т компост са продадени от биологично третиране на отпадъци
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

С настъпването на пролетта се засилва интересът към компоста, който се произвежда в инсталацията за преработване на зелени и био отпадъци в Хан Богров.

препоръчано

От началото на годината досега са продадени общо 3840 тона компост от инсталацията, съобщиха от Столична община. През месец април с нарастване на работата по пролетно обработване на градини и зелени площи се увеличава и интереса към компостта. На ден продадените количества достигат 100 тона, като рекордните 700 тона са продадени на Цветница, 5 април. Цената за 1 тон от сместа е 7 лева.

Инсталацията за био и зелени отпадъци работи от януари месец на 2014г. и са произведени общо 4 200 тона компост.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО) КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО)
ново
Днес: 73
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК