Над 400 души излизат на протест в "Младост", кметът спирал санирането на блока им

Животът днес

Над 400 души излизат на протест в "Младост", кметът спирал санирането на блока им

19815
на 22.01.2020
Над 400 души излизат на протест в Младост, кметът спирал санирането на блока им
Автор:   ПИК

Жители на на четири блока в столичния кватрал "Младост" излизат на протест в неделя, обявиха те в отворено писмо до медиите. Протестът им е заради бавене на санирането на блоковете им по Национална програма за енергийна ефективност, която помогна на десетки хиляди семейства да оправят жилищата си. 

препоръчано

Недоволството на над 400 апартамента ескалирало, когато разбрали, че новоизбрания кмет арх. Стефан Стефанов е решил да върне конкурсната процедура отново, въпреки че въпросните блокове 451, 457, 220А и блок 213 са подали своите документи и са били одобрени за програмата още преди пет години. 

"Междувременно за това време вече имаме четвърти кмет на р-н Младост, като през целия този период преодоляхме всички административни пречки. В момента са приключили всички процедури и има избрани изпълнители за четирите блока, като очаквахме да започне строителството всеки момент, но отново администрацията се постара да ни разочарова с решението си - "НОВ КМЕТ - НОВ КОНКУРС", пишат живущите от "Младост".

Жителите подчертават, че протестът им не е политически и нямат нищо общо с която и да е партия, а искат единствено блоковете им да бъдат саниране по програмата, тъй като са спазили всички процедури и са били одобрени.  

Сподели:
Бомба x
ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на Пфайзер и Бионтех (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на "Пфайзер" и "Бионтех" (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 41
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това