Над 60 потвърдени случая на коронавирус в датска кланица

Европа

Над 60 потвърдени случая на коронавирус в датска кланица

3668
на 02.08.2020
Над 60 потвърдени случая на коронавирус в датска кланица
Автор:   ПИК

Коронавирус е бил открит при 62-ма служители в кланица на датската месопреработвателна компания „Даниш Краун” (Danish Crown), предаде ДПА, цитирана от „Динюз”.

препоръчано

Досега са тествани близо 600 от 900 души персонал на предприятието в датския град Рингстед. Останалите 300 ще бъдат изследвани в понеделник, ако не са в почивка.

Ръководството на „Даниш Краун” е било уведомено за първия случай на коронавирус сред работниците в Рингстед миналата неделя.

В предприятието обикновено се колят около 35 000 прасета седмично, но сега този брой е значително намален. Междувременно е оборудван мобилен център за тестване, в който всички служители ще се проверяват всяка седмица през идните седем седмици.

Месопреработвателно предприятие на германската компания „Тьонис” (Toennies) в провинция Северен Рейн-Вестфалия спря работа за близо четири седмици заради огнище на коронавируса. В средата на юли бе разрешено възобновяване на производството. Случаят разпали дебати за условията на труд и настаняване на работниците, много от които са от Източна Европа.

Сподели:
Бомба x
Не заслужава да го обичаш - ето как да спреш Не заслужава да го обичаш - ето как да спреш
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
ново
Днес: 305
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това