НАЗДРАВЕ: Ето какво може да лекувате с бира

ШАРЕН СВЯТ

НАЗДРАВЕ: Ето какво може да лекувате с бира

3757
на 18.04.2021
НАЗДРАВЕ: Ето какво може да лекувате с бира
Автор:   ПИК

Бирата е не само любима алкохолна напитка, но и ефикасно лекарство, което може да реши много от здравословните ви проблеми. Ето какво може да лекувате с бира.

препоръчано

Бирата подобрява съня

И не става въпрос само за опияняващия й ефект, особено ако прекалите с количеството бира. Всъщност бирата може да бъде ефикасен лек при безсъние поради съдържащите се в нея лактофлавин и никотинова киселина.

Бира при камъни в бъбреците

Бирата може да предотврати образуването на бъбречни камъни или пък да облекчи симптомите при бъбречно-каменна болест.

Бирата предпазва от инфаркт

Бирата е богата на витамини от В групата, както и калий, които оказват влияние върху артериалното здраве и нормалния приток на кръв към сърцето. Хората, които консумират в умерени количества бира, страдат много по-рядко от сърдечни заболявания, освен това кръвното им налягане е в норма, както и нивата на холестерол. Редовната консумация на бира също действа и превантивно при риск от образуване на съсиреци в кръвоносните съдове. 

Бирата подобрява храносмилането

Бирата е богата на фибри и консумацията на бира преди хранене може да окаже положително влияние върху метаболизма ви. Дори бирата е част от  режима на много диети. Само по себе си тя е много хранителна, така че, ако не се съчетава с мазно и въглехидрати би, консумацията на бира може да ви помогне дори да отслабнете.

Бира при мускулни спазми

Една чаша бира след тренировка ще намали риска от мускулна треска. Редовната консумация на бира същи намалява риска от схващания и крампи. Тази алкохолна напитка е и чудесен лек при менструални болки, тъй като действа отпускащо върху мускулатурата. 

Бирата укрепва костите

Бирата е богата на силиций и калций, които укрепват костната система и намаляват риска от заболявания като остеопороза, артрит и други.

Сподели:
Бомба x
Една чаша зелени листни зеленчуци на ден пази от сърдечни заболявания Една чаша зелени листни зеленчуци на ден пази от сърдечни заболявания
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Румен Радев: В огромен дълг сме към нашите предци и в решенията, и в нашето служение на България (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Румен Радев: В огромен дълг сме към нашите предци и в решенията, и в нашето служение на България (ВИДЕО)
ново
Днес: 69
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това