Назначеният от Румен Радев областен управител на Варна организирал метежа в морската столица вчера

Политика

Назначеният от Румен Радев областен управител на Варна организирал метежа в морската столица вчера

121465
на 01.08.2020
Назначеният от Румен Радев областен управител на Варна организирал метежа в морската столица вчера
Автор:   ПИК

Тодор Йотов Йотов, който беше назначен за областен управител на Варна по време на служебния кабинет на Румен Радев, вчера е бил вдъхновителят и лицето на протестното автошествие в морската столица.

препоръчано

Това разкриха пред ПИК възмутени участници в протестите в града, които заради такива организатори не искат повече да ги посещават.

Вчера Тодор Йотов се нагърбил в "уникалната" задача да раздава стикери с искане за оставка на правителството и главния прокурор и знамена на събралите се хора във Варна.

Йотов е една от многото креатури на БСП, които Румен Радев монтира в местната власт по време на служебния кабинет, който състави в началото на мандата си. Преди да заеме високия пост в града, Тодор Йотов е бил военен аташе в Полша, Литва, Латвия и Естония, в Посолството на България във Варшава, Полша и се е смятал за доверено лице на БСП.

Макар много от областните управители, назначени по време на служебния кабинет, да са били препоръчани на Радев от Корнелия Нинова, Йотов се появява като такъв заради тесните си контакти именно с новоизбрания президент. Според местните медии той е близък до царистите на Симеон Сакскобургготски, оказали огромно влияние за съставянето на кабинета на Румен Радев, както и до Делян Пеевски.

Въпреки другите далеч по-състоятелни кандидатури от тази на морския офицер, който не разбира нищо от местно управление, макар през 2015 г. да е бил кандидат за общинар в морската столица от листата на "Живот за Варна", Радев с радост прегръща кандидатурата му. Причината е, че по време на преговорите за ремонта на двигателите на "МиГ"-овете Йотов съдейства на тогавашния шеф на ВВС и оттогава се ползва с доверието му, а президентът е искал във Варна да има лично лоялен човек.

Това е и причината Йотов да е начело на протестите в морската столица и да ги снабдява с реквизит, което окончателно разкрива, че Румен Радев се бори единствено да докопа възможността отново да състави служебно правителство, за да монтира свои хора в него и навсякъде в страната. Както и фактът, че т.н. президент е в дъното на сегашните размирици в София и из страната.

Автошестивето в Стара Загора, което снощи се наточи да блокира магистрала "Тракия", е предвождано от приближената на Костадин Костадинов - Костя Копейкин, Искра Михайлова. Както и от човек на бившата политичка Мария Капон, приближена на свой ред на Арман Бабикян.

Костя Копейкин работи за Румен Радев още от момента, в който той обяви в началото на годината, че сваля доверието си от правителството, а Костадинов го покани на злополучните си митинги след това. По това време ПИК засече Копейкин да излиза през задния вход на президентството с вдигната яка и нахлупена бейзболна шапка привечер.

Така кръгът за крайната цел на сегашните т.н. протести и техните вдъхновители се затваря. Той е изцяло фокусиран в желанието на Румен Радев да състави второ служебно правителство, а хората, които оглавяват метежниците, всъщност са проводници на превратаджийските му амбиции. Други начини Радев да направи кабинет просто не съществуват. 

Сподели:
Бомба x
ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Ген. Мутафчийски и медиците във ВМА получават втора ваксина срещу COVID-19 - НА ЖИВО ПЪРВО В ПИК TV: Ген. Мутафчийски и медиците във ВМА получават втора ваксина срещу COVID-19 - НА ЖИВО
ново
Днес: 44
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това