НАЗРЯВА ГОЛЯМ КОНФЛИКТ: Скандален импресарио забрани на Силвия Кацарова да пее "Огън от любов" - и други естрададжийки ощетени от Владислав Славов

Акценти

НАЗРЯВА ГОЛЯМ КОНФЛИКТ: Скандален импресарио забрани на Силвия Кацарова да пее "Огън от любов" - и други естрададжийки ощетени от Владислав Славов

49514
на 08.04.2021
НАЗРЯВА ГОЛЯМ КОНФЛИКТ: Скандален импресарио забрани на Силвия Кацарова да пее Огън от любов - и други естрададжийки ощетени от Владислав Славов
Автор:   ПИК

Голям музикален скандал назрява, а първите искри прехвърчаха покрай подменения сценарии в изданието на "Като две капки вода" в понеделник вечер, научи ПИК. Продукцията бе принудена да смени имитацията на една от участничките - Михаела Маринова, заради претенции за авторско право. 

препоръчано

По-миналия понеделник бутонът на късмета отреди да гледаме Михаела като Силвия Кацарова с изпълнение на емблематичното парче "Огън от любов", заедно с Васил Найденов. За всеобщо изумление обаче вместо като Кацарова, младата певица излезе на сцената маскирана като Мария Илиева и изпълни "Болката отляво" с Кеца.

В причина за всички тези рокади се е превърнал организаторът на концерти Владислав Славов (с костюмчето в колажа - б.р.). Същият е уведомил продуцентите на "Капките", че притежава правата върху "Огън от любов", въпреки, че не е нито автор на текста, нито на музиката, не е и изпълнител на песента, както се знае.

Парадоксалното е, че със забрана да изпълнява парчето си по своите участия има дори самата Силвия Кацарова.

Още по-скандалното е, че по неведоми пътища Владислав Славов е придобил авторските права и върху песни на Кичка Бодурова, Росица Кирилова, Кристина Димитрова и други естрададжийки.

Според запознати те все още не са недали гласност, но много скоро скандалът щял да изригни с още по-мощна сила. 

През лятото на миналата година Славов, който се изявява като народен певец и тв водещ, бе осъден за фалшифициране на документ с подписа на кралицата на рока Милена Славова.  

Певицата е била един от свидетелите по делото, което се е точило повече от година, но приключи с присъда за подсъдимия Славов на 10 юни 2020 в Софийския районен съд. Отдел "Авторско право" в Министерството на културата е сигнализирало прокуратурата, след като е открило съмнителни документи, подадени от фирмата "БГ мюзик къмпъни" за издаването на компактдиска "Вечните рок песни на България" през 2016 г.

За свидетели са били призовани всичките изпълнители от диска – Йордан Караджов от "Сигнал", Милена Славова, Станислав Сланев - Стенли от "Тангра" и "Легендите", Дичо Христов от "Д2" и Валди Тотев от "Щурците". Повечето от тях са и автори на песни, включени в албума. След показанията им съдът наложи глоба от 2000 лв. на Владислав Славов за две песни на Милена Славова и актьора Даниел Рашев - автор на текста на "Да летим над града" на Стенли.

"Беше ми казал, че ще издаде само 100 броя от диска за турнето, което направихме тогава, а продължавам да го виждам да се продава по бензиностанции и книжарници. Отдавна го разбрах, че е некоректен. В съда ми показаха копие от договора ни, подписът беше мой, но си личеше, че е монтиран. Затова поисках оригинала и се оказа, че няма такъв", коментира миналата година пред "Телеграф" Милена Славова. 

Преди този случай Славов се забърка и в друг скандал, около юбилейния концерт Янка Рупкина в Бургас. Създаде се усещането, че именитата странджанска певица злоупотребява с почетното си гражданство. В основата на тези подозрения бяха действията на импресариото, който я представлява.

Славов поиска от Община Бургас да му се предостави Летния театър безвъзмездно, защото Рупкина е почетна бургазлийка.

Казусът предизвика ожесточени спорове на общинската сесия. "С мен контактуваше импресариото, който беше възмутен как общината не предоставя веднага площи на почетните си граждани. Казах му, че това е процедурата. Настояваше да ползват Летния театър без пари, защото Рупника е почетен гражданин", коментира кметът на Бургас Димитър Николов. Пред администрацията въпросният импресарио изтъкнал, че е редно общината да не иска наем за театъра, тъй като концертът ще бъде благотворителен. 

По-късно самата Рупкина заяви, че не е знаела за благотворителната кауза на своя концерт. Също и това, че организаторът е решил да спести 1500 лева за наем на Летния театър и поискал от нейно име да го ползва безплатно.

Сподели:
Бомба x
ПРОБИВ: Коктейл от антитела намалява риска от COVID-19 ПРОБИВ: Коктейл от антитела намалява риска от COVID-19
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 206
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това