ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Бестселърът „Какво да сготвим за тънка талия и тънък джоб“ ще ви разкрие всички тайни на диетолозите и ще ви покаже как може да постигнете идеалната фигура с евтини и достъпни продукти.
Полезното четиво с логото на издателство "Милениум" търсете на вестникарските павилиони в цялата страна на цена само 9 лв.
Тази книга ще разбие всички митове и погрешни представи, че добрата форма и качествената храна са удоволствия, които само заможните могат да си позволят. От наръчника ще разберете как с малко средства можем да си осигурим пълноценно и здравословно, но същевременно и диетично меню, с което да поддържаме добрата си форма. В него са предложени готови менюта, с които вече няма да се чудим какво да сготвим с ограничения си бюджет.
В книга ще откриете и практични съвети за разумно пазаруване и по-дълготрайно съхраняване на продуктите, полезна информация за най-важните хранителни групи, от които се нуждае тялото и как да ги балансираме, за да набавим всичко нужно на организма си. Ще научите някои хитрини как максимално да оползотворите наличните си хранителни запаси. Ще откриете малки тайни за разнообразяване на трапезата с екзотичен привкус, без това да ощетява портмонето ви.
Предложени са и златни здравословни правила за комбиниране на различните блюда за най-добър ефект.
Книгата разкрива и триковете на супермаркетите, за да ви подлъжат да изхарчите повече.
А ето и една вкусна и лесна рецепта за бързо и най-вече евтино блюдо, от което няма да качите килограми:
Евтини кюфтета от зеле и кайма
Една порция: 200 г =350 ккал; белтъчини - 14.4 г; мазнини - 13.3 г; въглехидрати - 22.8 г;
Време за приготвяне: 45 минути
Необходими продукти:
400 г зеле
1 яйце
3-4 стръка магданоз
2 с.л. сметана (или майонеза)
200 г кайма
1 средна глава лук
1 ч.л. сол
½ ч.л. бакпулвер
черен пипер на вкус
1-2 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Зелето и лукът се настъргват на дребно в кухненския робот. Заливат се с вряща вода и се оставят да се задушат под капак 5 минути. След това водата се изцежда и към зеленчука се прибавят каймата, накълцания магданоз, сметаната, яйцето, брашното, бакпулвера, солта и подправките. Омесва се добре и от получената смес се оформят 12 кюфтета, които се подреждат върху застлана с хартия за печене тавичка. Кюфтетата се напръскват със зехтин и се пекат 30 мин. в загрята на 200°С фурна.