Най-големият развод в световен мащаб приключи в Лондон - ето кой руски магнат се изръси здраво

ГАЛЕРИЯ ШОУ

Най-големият развод в световен мащаб приключи в Лондон - ето кой руски магнат се изръси здраво

16579
на 21.07.2021
Най-големият развод в световен мащаб приключи в Лондон - ето кой руски магнат се изръси здраво
Автор:   ПИК

Татяна, екссъпругата на бившия руски газов магнат Фархад Ахмедов, се съгласи на споразумение по най-голямото дело за развод в историята на английското правосъдие. Тя ще получи около 200 милиона долара или една трета от семейното богатство.

препоръчано

Ахмедови се разбраха едва след втория кръг на битката в английски съд, в резултат на което съдията задължи не само бившия съпруг на Татяна, но и най-големият им син Темур да й плати около 100 милиона долара.

Съдебният кореспондент на британската агенция PA съобщи, че Ахмедова получава колекция от произведения на изкуството и пари. Около половината - 103 милиона долара - тя ще даде на адвокатите, които я представляваха безплатно в съда, разчитайки на присъдения дял в случай на успех. 

Татяна осъди бившия си на 600 милиона долара през 2016 г., но за 4 години успя да получи само около 5 милиона долара от продажбата на семеен хеликоптер. Тя "ловуваше" за активите на бившия си съпруг по целия свят: от Русия и Маршаловите острови до Кипър, Франция и САЩ.

Преди година Татяна загуби съдебна битка в Дубай заради деветпалубната семейна яхта Luna, която бе закупена през 2014 г. от Роман Абрамович за около 350 милиона долара. Тогава тя заведе дело срещу сина на Темур, обвинявайки го, че е помогнал на баща си да скрие пари, яхта, картини и имоти чрез своите офшорки.

Съдията застана на страната на Татяна и нареди на сина й да плати на майка си 100 милиона долара. За Темур би било по-трудно да избегне това решение - той е британски гражданин и живее в Лондон. За разлика от баща ми, който отговаря за бизнеса от Русия и Азербайджан.

Двойката сключи брак в началото на 90-те години, когато не бяха толкова богати. Едва през 2012 г., когато Фархад продаде дела си в газовата компания Northgas за 1.4 млрд. долара те се оказаха сред списъка на заможните руски олигарси, пише "Lifeonline.bg". 

През 2013 г. Татяна подаде молба за развод в Англия, където живее от 1994 г. и където двамата им синове израснаха. Делото на Ахмедови едва ли ще може да запази статуса на най-скъпия развод за дълго време. Лондон е световната столица на разводите и в близко бъдеще ще имаме нов високопоставен процес с участието на руснаци. Този път Наталия, бившата съпруга на руския магнат Владимир Потанин, ще се опита да го съди за половината от състоянието му, което се оценява на 30 милиарда долара. 

Освен, ако Потанините не последват примера на Ахмедови и не се разберат извънсъдебно.

 

Сподели:
Бомба x
ТОП 10 златни правила при секс с нов партньор ТОП 10 златни правила при секс с нов партньор
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ДеБъ и ДПС застават зад Трифонов, но се правят на опоненти в комисията за Росенец ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ДеБъ и ДПС застават зад Трифонов, но се правят на опоненти в комисията за "Росенец"
ново
Днес: 25
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това