Най-малко 14 бивши членове на ФАРК загинаха при боеве в Колумбия

Америка

Най-малко 14 бивши членове на ФАРК загинаха при боеве в Колумбия

1920
на 18.04.2021
Най-малко 14 бивши членове на ФАРК загинаха при боеве в Колумбия
Автор:   ПИК

Най-малко 14 бунтовници дисиденти от бившите Революционни въоръжени сили на Колумбия (ФАРК), които се разоръжиха след мирно споразумение през 2016 г., са загинали при боеве в югозападната част на Колумбия. Това съобщи „Франс прес”, като цитира информация на властите.

препоръчано

Едуардо Сапатейро, командващ сухопътните сили на страната, съобщи в „Туитър”, че войниците са били нападнати с бомби. Загинал е един военен и са били ранени 7.

Министърът на отбраната Диего Молано обяви по-рано, че при военна операция в района на Архелия са били неутрализирани 14 лица. Според него войниците са участвали в специална операция, наредена след атентат с кола бомба в района на Коринто, за която бяха обвинени дисиденти от ФАРК.

Около 2 500 бивши бунтовници, които нямат единно командване и са пръснати в различни групи, живеят предимно от наркотрафик и от незаконна минна дейност. В района на Каука, където се намира Коринто, те се борят за тези доходи с Армията за национално освобождение - последната бунтовническа група, която все още действа в Колумбия.

 

Сподели:
Бомба x
СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 46
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това