Най-малко 26 загинали при въоръжени сблъсъци в Судан

Африка

Най-малко 26 загинали при въоръжени сблъсъци в Судан

5093
на 14.05.2020
Най-малко 26 загинали при въоръжени сблъсъци в Судан
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Най-малко 26 човека са загинали, а поне 19 са ранените при въоръжени сблъсъци в провинция Южен Кордофан в югозападната част на Судан, съобщава Al-Sudani.

препоръчано

Изданието се позовава на изявление на представителя на въоръжените сили на страната Абдала ал Башир.

Преди седмица бе съобщено, че 30 човека са загинали при сблъсъци между представители на две племена в Южен Дарфур заради кражби на добитък.

По думите на Ал Башир, сблъсъците, които са били предизвикани от търговия с оръжие и спор за пари, са започнали във вторник на пазара на град Кадугли и са се преместили в околните села.

Той призова за създаване на комисия за разследване на случилото се, като подчертава, че въпросните сблъсъци не носят междуплеменен характер.

Превод и редакция: ПИК

 

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 53
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК