Най-малко 32 загинаха при железопътна катастрофа в Египет

Африка

Най-малко 32 загинаха при железопътна катастрофа в Египет

3772
на 26.03.2021
Най-малко 32 загинаха при железопътна катастрофа в Египет
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Най-малко 32 души загинаха и 66 бяха ранени след сблъсък между два влака край египетския град Тахта, предаде Франс прес, като цитира данни от здравното министерство.

препоръчано

Здравните власти са изпратили на мястото на катастрофата 36 линейки и пострадалите се откарват в местни болници, добави министерството, цитирано от Ройтерс. Публикувани в местни медии снимки показват вагони, дерайлирали в района на воден канал.

Според източник от силите за сигурност влаковете не са се движели много бързо в момента на катастрофата. Два вагона са унищожени, а трети се е преобърнал. 

Инцидентът е станал в провинция Сохаг, на 460 километра южно от столицата Кайро. Това е поредната тежка железопътна катастрофа в Египет през последните години, посочва АФП. 

Египет има една от най-старите и най-обширни железопътни мрежи в региона, отбелязва Ройтерс.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК