Вход
София
Времето в София 10 o C

НАПЛИВ: От 8 до 80-годишни са кандидатите за "Пирин Фолк 2020"

НАПЛИВ: От 8 до 80-годишни са кандидатите за "Пирин Фолк 2020"

на 13.07.2020
6996
0
НАПЛИВ: От 8 до 80-годишни са кандидатите за "Пирин Фолк 2020"
Автор: ПИК
13.07.2020
0
6996

На 11 и 12 юли в студийния комплекс на Фен Фолк ТВ се проведоха селекциите за допускане до участие в "Детски Пирин Фолк" и Конкурсите за нова авторска песен и изпълнителско изкуство на "Пирин Фолк" в Сандански.

Хитът на "Пирин Фолк" сниман на Драгоманското блато преди пожара (ВИДЕО)

Хитът на "Пирин Фолк" сниман на Драгоманското блато преди пожара (ВИДЕО)

Хитът на "Пирин Фолк 2019", "Пирински орли", е сниман на...

на 23.01.2020

Силната притегателна сила на Фестивала събра на едно място участници от 8 до 80 години. "Фактът, че тази година видяхме някои от децата, участвали в предходните издания на "Детски Пирин Фолк" да се съревновават за допускане до участие в конкурсите за възрастни, е доказателство, че работим в правилна посока", коментира Ненчо Касъмов, директор на фестивала.

"Да видиш, че усилията, които полагаш за развитието и съхранението на родния фолклор, че фестивалът пораства и се развива заедно със своите най-млади участници, означава много за нас. Именно младите са тези, които ще пренесат и съхранят магията на традициите във времето!", допълни той.

Селекционното жури в състав Димитър Христов - председател, Бинка Добрева, Дали Иванова, Павлина Караджова и Ненчо Касъмов, прослуша и оцени изпълненията на живо на кандидатите за "Детски Пирин Фолк" и конкурса за изпълнителско изкуство по четири критерия: точна интонация, стилова орнаментика, артистичност на изпълнението и вокалообразуване.

За допускане до участие в конкурса за нова авторска песен на македонска фолклорна основа, оценяващите прослушаха анонимно и оцениха подадените авторски песни по следните критерии: принадлежност към македонска фолклорна област, композиция, аранжимент и текст. В подбора като консултант за текстовете, но без право на глас, се включи и поетесата Надежда Захариева.

Резултатите ще бъдат обявени до броени дни на www.pirinfolk.com, както и на официалната страница на Фен Фолк ТВ - www.fenfolktv.bg.

Сподели:
свързани новини
"Пирин Фолк" ще има - търсят се участници до 5 юли "Пирин Фолк" ще има - търсят се участници до 5 юли
Започна кампанията за набиране на песни и участници в...
на 23.06.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 33297
архив

Момче от село става войник. След време пише писмо до вкъщи:
"Ако знаете колко е хубаво в армията! Можеш да се излежаваш в леглото чак до шест сутринта!..."

x
САМО В ПИК TV: Моделка на Божков роди тайно от софийски топ ерген
x
Социолози определиха идеалната възраст за щастлив брак
x