НАПРЕЖЕНИЕТО ОСТАВА: Сърбия и Косово не решиха спора с номерата на колите

Балкани

НАПРЕЖЕНИЕТО ОСТАВА: Сърбия и Косово не решиха спора с номерата на колите

3877
на 22.11.2022
НАПРЕЖЕНИЕТО ОСТАВА: Сърбия и Косово не решиха спора с номерата на колите
Автор:   ПИК

Европейският съюз и Сърбия предупредиха, че в Косово може да избухне насилие, след като преговорите с посредничеството на Брюксел за спора с номерата на сръбските коли се провалиха. 

препоръчано

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика Жозеп Борел заяви, че след многочасови разговори между Белград и Прищина президентът на Сърбия Александър Вучич е приел предложенията, докато министър-председателят на Косово ги е отхвърлил. 

Косовската полиция ще започне от днес да налага глоби от 150 евро на притежателите регистрационни номера, издадени от Сърбия. 

Борел посочи, че очаква Прищина незабавно да спре следващите етапи от подмяната на регистрационните номера.

"От миналото лято се занимаваме с постоянно управление на кризи, опитвайки се да избегнем редуването на изкуствени крайни срокове - от краен срок до краен срок, от криза на криза. А това означава, че така и не успявахме да се заемем с истинския проблем - нормализирането на отношенията, което би разрешило и предотвратило подобни кризисни ситуации, тъй като първопричините далеч надхвърлят регистрационните номера. Много ясно казах и на двете страни, че не можем да продължаваме така, че този омагьосан кръг от криза и срокове трябва да спре", заяви Борел.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
4 основни причини и 13 субфактора защо правим секс 4 основни причини и 13 субфактора защо правим секс
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! От ТЕЦ Бобов дол скочиха срещу съсипията на кабинета Петков: Управляваха ни хора, които не са имали един ден трудов стаж. Стигне ли се до закриване, излизаме на улицата. Няма да оставим политиците да се гаврят с нас (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! От ТЕЦ "Бобов дол" скочиха срещу съсипията на кабинета "Петков": Управляваха ни хора, които не са имали един ден трудов стаж. Стигне ли се до закриване, излизаме на улицата. Няма да оставим политиците да се гаврят с нас (ВИДЕО)
ново
Днес: 11
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК