НАПРЕЖЕНИЕТО РАСТЕ: И бежанците в Елхово скочиха срещу кабинета - държат децата гладни и жадни

Акценти

НАПРЕЖЕНИЕТО РАСТЕ: И бежанците в Елхово скочиха срещу кабинета - държат децата гладни и жадни

27991
на 01.06.2022
НАПРЕЖЕНИЕТО РАСТЕ: И бежанците в Елхово скочиха срещу кабинета - държат децата гладни и жадни
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Провалът на правителството с преместването на украинските бежанци от морето към вътрешността на страната, вече става взе по-очевиден. И бежанците във временни център за настаняване в Елхово споделиха, че имат сериозни проблем с храната за децата и водата. 

препоръчано

Те сигнализираха, че са на студено и гладуват. Според тях организацията не е добра. Някои казаха, че искат да са в стаи с прозорци и не ги интересува луксът или морето, разказва Би Ти Ви.

По-късно им е била осигурена вода, но според настанените в Елхово тя е била недостатъчна - само по една бутилка на човек. Тестените закуски за децата пък са били некачествени.

Бежанците заявиха, че нямат нужда от лукс, но да има храна, топла вода и прозорци. Някои споделиха, че и сами могат да измият местата, където ще ги настанят.

Майки пък се оплакаха, че някои от децата са си легнали гладни. Те споделиха, че няма чай, а само сух хляб, което не е добре за децата. 

Днес в Елхово се очаква да пристигнат още около 500 украински граждани. До късно снощи в лагера бяха настанявани близо 600 украинските граждани, които напуснаха хотелите по Черноморието. 

Около 50 бежанци предпочетоха да се върнат в Бургас с такси, тъй като, както вече стана ясно, условията в центъра са неподходящи за малки деца, тъй като липсват климатици, хладилници и топла вода. 
 
 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК