НАПРЕЖЕНИЕТО СЕ ПОКАЧВА! "Величие" може да изпадне от парламента

Епицентър

НАПРЕЖЕНИЕТО СЕ ПОКАЧВА! "Величие" може да изпадне от парламента

436150
преди 5 часа
НАПРЕЖЕНИЕТО СЕ ПОКАЧВА! Величие може да изпадне от парламента
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

4.01% от гласовете получава "Величие" по данните към 11:00 ч. при обработени 99.71% секционни протоколи в Районните избирателни комисии. Тази една стотна от процента се равнява на под 250 гласа и е напълно възможно след обработката и на последните секции и след сверяването на резултатите в ЦИК партията на Ивелин Михайлов да се окаже под изборната бариера, пише "Труд news".

препоръчано

В тази посока сочеха и последните междинни резултати, публикувани от "Информационно обслужване" - при 99.03% обработени протоколи "Величие" беше 4.02%, при 88.09% беше 4.08%, 45.97% - 4.56%.

По подобен начин "Има такъв народ" остана под чертата на изборите на 2 октомври 2022 г. за 48-о НС с 3.83%.

В случай, че няма девета формация в парламента, 10 мандата ще се преразпределят спрямо прогнозите между осемте в 51-ото Народно събрание.

Такова изчисление беше направено снощи по данните от паралелното преброяване на "Алфа Рисърч", според което "Величие" остава с 3.8%. Според прогнозата ГЕРБ-СДС ще получи 69 мандата, ПП-ДБ - 38, "Възраждане" - 35, "ДПС - Ново начало" - 25, "Алианс за права и свободи" - 23, "БСП - Обединена левица" - 21, "Има такъв народ" - 18, МЕЧ - 11.

Резултатът на "ДПС - Ново начало" обаче е 2% по-висок спрямо тази прогноза, така че се очакват повече мандати за тази за сметка на останалите формации.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Алена с ексклузивен хороскоп за 28 октомври - успехът намига на Девите, Водолеите да се пазят от конфликти на работното място САМО В ПИК: Алена с ексклузивен хороскоп за 28 октомври - успехът намига на Девите, Водолеите да се пазят от конфликти на работното място
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов с първи думи: Победата на ГЕРБ е категорична! Няма да се водим от някои треперещи гласове, които отсега поставят условия. Ако влязат всички 9 партии, няма да има правителство (СНИМКИ/ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов с първи думи: Победата на ГЕРБ е категорична! Няма да се водим от някои треперещи гласове, които отсега поставят условия. Ако влязат всички 9 партии, няма да има правителство (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 108
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК