НАПРЕЖЕНИЕ В ППДБ! Лена контра на Асен Василев - съгласна е на правителство с мандата на ГЕРБ, ако премиерът е надпартиен

Епицентър

НАПРЕЖЕНИЕ В ППДБ! Лена контра на Асен Василев - съгласна е на правителство с мандата на ГЕРБ, ако премиерът е надпартиен

199660
преди 4 часа
НАПРЕЖЕНИЕ В ППДБ! Лена контра на Асен Василев - съгласна е на правителство с мандата на ГЕРБ, ако премиерът е надпартиен
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Раздор в коалицията ППДБ. След като преди дни Асен Василев заяви, че формацията няма да подкрепи правителство с мандата на очертаващата се първа сила - ГЕРБ, днес в студиото на бТВ Лена Бориславова го опроверга.

препоръчано

По думите й в ППДБ имат едно важно условие това да се случи - министър-председателят не трябва да е видна политическа фигура. Ако това условие е изпълнено, правителство може да се случи и с техния мандат, увери депутатката.

"Не сте разбрали правилно думите му", сопна се Бориславова на водещата Мария Цънцарова по повод изказването на Асен Василев. "Ние искаме премиерът да е надпартиен", продължи да настоява тя.

И изръси един от най-големите бисери - че Бойко Рашков не бил ярка политическа фигура, когато станал министър на вътрешните работи. Коментарът й беше на въпрос кое е по-добре - начело на МВР да е професионалист като Калин Стоянова или виден политик като Бойко Рашков.

Бориславова увери, че от ППДБ ще сложат на масата управленска програма, но антикорупционната част от тази програма била елементът, от който нямало да се откажат. На фона на скандалите с Митниците и пуделите с пачките, не стана ясно какво точно е заложено в антикорупционния им елемент.

Лена избяга от въпроса как така шефката на Митниците - Петя Банкова, назначена от ППДБ на поста, се е озовала в ареста заради покровителството на контрабандисти. И дали се притеснява, че арестуваният в Сърбия Николай Николов-Паскал може да разкаже интересни подробности за корупционната схема. "Нямам притеснения. 30 години процеси и корупция не се спират за 6 месеца", заяви юристката. По думите й въпросният канал съществувал много преди появата на "Продължаваме промяната" - как обаче Петя Банкова се е озовала на едни от най-високите позиции в него, Бориславова не отговори.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния ден на септември: Овните да не пътуват, пари за Девите и Везните САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния ден на септември: Овните да не пътуват, пари за Девите и Везните
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 50
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК