НАПРЕЖЕНИЕ! Главчев отговори на Радев за НАТО и войната в Украйна

Акценти

НАПРЕЖЕНИЕ! Главчев отговори на Радев за НАТО и войната в Украйна

189972
на 29.05.2024
НАПРЕЖЕНИЕ! Главчев отговори на Радев за НАТО и войната в Украйна
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

НАТО е отбранителен съюз и няма никакви планове за участие в конфликта между Русия и Украйна. Това заяви пред БТА в Козлодуй служебният министър-председател Димитър Главчев.

препоръчано

Коментарът му беше по повод изказването на президента Румен Радев, че „припрените реакции на наши политици и наши институции, че България няма да изпраща войски в Украйна не значат абсолютно нищо, ако някоя друга държава член на НАТО провокира пряк сблъсък с Русия“.

Главчев обясни, че при разговор "на четири очи" с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, той е казал, че „изкуството, всъщност, и целта е как, помагайки на Украйна, да не въвлечем НАТО“.

Президентът реферира към чл. 5-и, той каза, че която и да е от страните от НАТО, ако бъде нападната, ще бъде защитена от целия алианс. То е така – ако бъде нападната, ще бъде защитена, но никоя от страните от НАТО няма намерение да напада Русия. Това беше подчертано от генералния секретар Йенс Столтенберг, каза Димитър Главчев.

По-късно премиерът коментира темата и преди заседанието на Министерски съвет.

"Асамблеята на НАТО даде възможност на някои хора да покажат способностите си в хибридни атаки и дезинформация, като се разпространи слуха, че България ще праща войници в Украйна, което няма нищо общо с действителността", каза Главчев.

По думите му не само България, но и НАТО няма намерение да изпраща войски в Украйна.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК