НАПРЕЖЕНИЕ: Русия вдигна изтребители заради американски бомбардировачи

Европа

НАПРЕЖЕНИЕ: Русия вдигна изтребители заради американски бомбардировачи

38216
на 21.07.2024
НАПРЕЖЕНИЕ: Русия вдигна изтребители заради американски бомбардировачи
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Русия твърди, че е задействала изтребители, за да попречи на два стратегически бомбардировача на САЩ да пресекат границата й над Баренцово море в Арктика, предаде Франс прес.

препоръчано

Американската армия обичайно извършва полети над международни води - операции, които според нея се извършват в неутрално въздушно пространство и в съответствие с международното право.

През последните месеци обаче Москва реагира по-агресивно на ученията, като през юни предупреди, че полетите на американски безпилотни самолети над Черно море рискуват да доведат до пряк военен сблъсък.

Руското министерство на отбраната съобщи, че е задействало изтребители, за да прихванат въздушна цел, приближаваща държавната граница на Руската федерация.

"Екипажите на руските изтребители идентифицираха въздушната цел като двойка стратегически бомбардировачи B-52H на ВВС на САЩ. Когато руските изтребители се приближиха, американските стратегически бомбардировачи коригираха курса си на полета, като се отдалечиха и след това завиха встрани от държавната граница на Русия", се казва в съобщението на министерството.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов с още ВАЖНИ послания дни преди вота (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов с още ВАЖНИ послания дни преди вота (НА ЖИВО)
ново
Днес: 111
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК