Напрежение: Сериозни сблъсъци в Перу след отстраняването на президента

Америка

Напрежение: Сериозни сблъсъци в Перу след отстраняването на президента

8484
на 15.11.2020
Напрежение: Сериозни  сблъсъци в Перу след отстраняването на президента
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Двама души са загинали в сблъсъци в перуанската столица Лима между полицията и протестиращи срещу отстраняването на президента Мартин Вискара, предаде „Би Би Си”, цитирана от БНР.

препоръчано

Няколко души са ранени в изблика на насилие, след като полицията използва сълзотворен газ срещу многохилядната тълпа.

Перу е разтърсено от масови протести, след като в понеделник Конгресът гласува да свали от поста Вискара заради предполагаема корупция. Той отрича да е вземал подкуп в размер 640 000 долара, докато е бил губернатор на южния регион Мокегуа.

Временен президент стана председателят на Конгреса Мануел Мерино.

Хиляди демонстранти, много от тях млади хора, се събраха в Лима отново вчера за до голяма степен мирни протести. Но сблъсъците избухнаха вечерта, след като група закачулени демонстранти хвърлиха пиратки и камъни по полицията, която отговори със сълзотворен газ.

 

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 29
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК